Az ügyészség tájékoztatója

2024.07.10. 08:28

Kábítószer-kereskedőt fogtak el a rendőrök Zalaegerszegen

A 32 éves zalaegerszegi férfi 2022. július 27. napját megelőző kb. 1 évben, ismeretlen személytől rendszeresen kokaint szerzett azért, hogy azt vagyoni hasznot szerezve ismerősei körében értékesítse, tájékoztatott dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Epic Vision

A férfi a kokaint az otthonában tartotta, és 0,5 grammos adagokban kiporciózva értékesítette eleinte 20 000 forint/adag áron, majd 2022. júliustól 30 000 forint/adag áron. Vásárlói között 8-10 zalaegerszegi fiatalember volt, közülük többen rendszeresen adtak megrendelést a vádlottnak általában több adag kábítószerre. A kokain vásárlásának és átadásának helyszínei között több zalaegerszegi szórakozóhely, valamint a ZTE stadion mellékhelyisége is szerepelt.

A kábítószert rendszeresen értékesítő férfi tevékenységét a rendőrség leleplezte, őt 2022. július 27-én tetten érték, amint Zalaegerszegen, a Gasparich utcában egy személygépkocsiban üzletelt kokainnal. A férfi lakásán még aznap tartott házkutatás alkalmával a rendőrök egy digitális mérleget, 12 db, 6,88 gramm nettó tömegű kokaint tartalmazó simítózáras tasakot, illetve a bűnös tevékenységből származó készpénzt foglaltak le.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben, melyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában