Pár év alatt 24 tonna veszélyes hulladékot adott el

2024.02.29. 08:40

Használt akkumulátorok kereskedője ellen emeltek vádat

Az 54 éves budapesti férfi közúti ellenőrzésen bukott le, büntetőeljárás indult ellene.

Arany Gábor

Használt akkumulátorokkal és katalizátorokkal volt tele az autó

Fotó: Ügyészség

Ebben nemrég készült el a vádirat, amiről dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője adott ki tájékoztatást. Eszerint a tette miatt vádlottá lett 54 éves budapesti férfi 2019-től 2023-ig akkumulátorokat gyűjtött, hogy azokat fémfelvásárló telepeken értékesítse. A büntetőeljárásban vizsgált időszakban férfi összesen 148 alkalommal adott le magyarországi fémfelvásárló telepeken akkumulátorokat, több mint 24 tonnát. A tevékenységére akkor derült fény, amikor 2022. március 18-án Keszthelyen a személygépkocsiját megállították ellenőrzésre, és a csomagtartóban, valamint az utastérben 23 darab akkumulátort és 2 katalizátort találtak. Eljárás indult, ebben a nyomozóhatóság a nyilvántartásokat ellenőrizve állapította meg az évek alatt leadott mennyiséget, ami még rendőrségi ellenőrzés utáni időszakban is gyarapodott.
Az 54 éves férfi által gyűjtött és szállított katalizátorok, akkumulátorok veszélyes hulladéknak minősülnek, ezek kezelésére, tárolására és szállítására azonban nem rendelkezett engedéllyel, ezért a Keszthelyi Járási Ügyészség a férfivel szemben hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Az évek alatt 24 tonna akkumulátort és katalizátort értékesített
Fotó: Ügyészség


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában