Több millió forintos bírságra is számíthat

2024.02.21. 08:17

A gyerekszobában is csempészcigarettát tartott

Közúton végzett ellenőrzésen bukott le egy magyar férfi szerb cigarettával és fogyasztási dohánnyal.

Arany Gábor

A jármű átvizsgálásakor 7 zacskó vágott dohányt és néhány karton szerb zárjegyes cigarettát találtak

Fotó: NAV

A sikeres akcióról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adott ki tájékoztatást. Eszerint a pénzügyőrök az 57. számú főút Pécsre vezető szakaszán állították meg ellenőrzésre az idősebb magyar férfi vezette gépkocsit. A jármű átvizsgálásakor 7 zacskó vágott dohányt és néhány karton szerb zárjegyes cigarettát találtak, ezért úgy döntöttek, hogy a férfi lakóhelyét is átvizsgálják. A baranyai községben álló családi háznál az egyenruhások az udvaron parkoló üzemképtelen autó csomagtartójából, de még a gyerekszoba gardróbjából is adózatlan dohánytermékeket húztak elő. A 66 éves férfi azt mondta, hogy egy szerb férfitől összesen 12 kilogramm fogyasztási dohányt és 900 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vásárolt, ennek egy részét már elfogyasztották, a többit pedig eladásra szánta. 

A pénzügyőrök összesen közel 8 kilogramm fogyasztási dohányt és 859 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le, továbbá jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást a férfi ellen, aki több millió forintos bírságra is számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában