Illegális szoftverek

2023.12.12. 11:00

Újabb szervizek nagyító alatt

Egymás után buktak meg az illegális szoftverekkel a Dél-Dunántúlon autószerelő műhelyek, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) ellenőrzésekor, közölte a NAV.

Zaol.hu

A pénzügyőrök rendszeresen vizsgálják az autószervizek diagnosztikai eszközeinek jogtisztaságát. Egy ilyen kontrollba bukott bele három pécsi műhely, ahol illegális szoftvereket tartalmazó laptopokat, tableteket és ismeretlen eredetű autódiagnosztikai eszközöket találtak. A Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF) munkatársainak szakértő véleménye is megerősítette, hogy a cég tulajdonosai a szoftverek jogosulatlan használatával, a hamis eszközökkel és árukkal több, mint 138 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosoknak.

 

A NAV munkatársai az illegális termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése, valamint szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

 

Figyelem! Aki kétes eredetű helyről vásárol, az nem csupán önmagát veszélyezteti, hanem másokat is bajba sodorhat. A hamisított autódiagnosztikai eszközök használata – ellenőrizetlen pontosságuk, esetleges értéktorzításuk miatt – a járműveknél téves beállításokhoz vezethet, így alkalmazásuk közvetve a közlekedésbiztonságra is fokozott kockázatot jelenthet!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában