Az elmúlt 24 órában történt

2023.11.02. 08:56

Ittasan vezetett Nagykanizsán, elvették a vezetői engedélyét

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány négy főt fogott el, akik közül egy személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök öt főt állítottak elő, közülük három személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés egy esetben történt, írja a police.hu.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: StunningArt

A járőrök 2023. november 1-jén 22 órakor ellenőriztek egy személyautóval közlekedő 45 éves helyi férfit Nagykanizsán, a Platán soron. A sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették, és büntetőeljárást indítottak ellene.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten felhívja a figyelmet a zéró toleranciára, mely az alkoholfogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépjárművek vezetői részére. A szeszes italok negatívan hatnak a járművezetésre és így a közlekedés biztonságára, fogyasztása után növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. 

(Forrás: police.hu)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában