Egy éven át árulta a kábítószert a pátyi nő

2023.06.19. 13:39

Rács mögé került a két drogkereskedő

Az ügyészség a két gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélyére, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére tekintettel indítványozta.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Thomas Andre Fure

Mint már beszámoltunk róla a rendőrök elfogtak egy 45 éves pátyi nőt, aki rendszeresen árusított kábítószert, és a drog átadását a vevőknek alkalmanként 13 éves fiára bízta. A rendőrök az ügyben három szentpéterúri férfit is azonosítottak vevőként, illetve a drog viszonteladójaként.   A vármegyei főügyész helyettes sajtószóvivője, dr Németh Eszter közlése szerint a kábítószer-kereskedelem miatt indított  büntetőeljárásban a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a 45 éves pátyi nő és egy 34 éves szentpéterúri férfi letartóztatására tett indítványt. E szerint szerint a nő az elmúlt egy évben anyagi haszonszerzés céljából rendszeresen értékesített amfetamin-tartalmú kábítószert a fiatal  férfinak, valamint további személyeknek. A múlt héten, 2023. június 15-én például pátyi otthonában közel 60 gramm amfetamin-hatóanyagot tartalmazó kábítószert adott el a férfinak, aki a drogot Zalában az ismeretségi körében szokta értékesíteni. A szentpéterúri férfi személygépkocsijából lefoglalták a nőtől megvásárolt  kábítószert, emellett Pátyon a nő lakóhelyén is több kábítószergyanús anyagot, valamint patikamérleget foglaltak le a rendőrök. 

Az ügyészség a két gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélyére, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére tekintettel indítványozta. Ennek helyt adva az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója hétfőn elrendelte a két személy letartóztatását 30 napra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában