vádemelés

2019.03.27. 08:00

Rokonlátogatás közben támadt az idősotthon vezetőjére egy nő Nagykanizsán

Rátámadt az idősotthon vezetőjére egy rokonát meglátogató nő, aki ellen emiatt vádat emeltek a közelmúltban.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a zalaegerszegi születésű, 64 éves nő és fia tavaly december 27-én látogatta meg Nagykanizsán az idősek otthonában élő édes­anyját. Ez alkalommal bejelentette az éppen az épületben tartózkodó, egyébként szabadságon levő intézményvezetőnek, hogy az édesanyja elhelyezésével, ellátásával elégedetlenek, ezért kérik, hogy magukkal vihessék és majd ők gondoskodnak róla.

Az intézményvezető és a két látogató között indulatos szóváltás alakult ki. A vezető az irodájába hangoskodva belépő asszonyt kiküldte, majd telefonon beszélt a náluk ápolt idős nővel kapcsolatot tartó fiával. Vele megegyezett, hogy az édesanyjukat kiadhatják a testvérének. Ezt követően az intézmény társalgójában folytatódott a személyeskedő vita a látogatók részéről, akik becsmérelték az idősotthon vezetőjét, és az intézményt is durván kritizálták. E közben az intézményvezető iratköteget helyezett az asztalra, az elhangzott szidalmak miatt felindult állapotban.

A veszekedést hallotta az immár a lányával való távozásra készülő idős asszony is, akit a vita felzaklatott, és épp a további ápolásáról lemondó nyilatkozatát írta. Az állapota miatt azonban csak lassan, nehézkesen ment az iratok kitöltése. Ekkor a közvetlen mellette álló intézményvezető az asztalon levő iratköteghez nyúlt, hogy azok közül egyet elvegyen, ami alapján ő is kitöltheti az ápolt távozásával kapcsolatos iratokat.

Ezt a mozdulatot azonban az anyja mellett várakozó látogató úgy értelmezte, hogy az intézményvezető meg akarja akadályozni a nyilatkozat elkészítését, és ezért közepes erővel ráütött a jobb kézfejére. A vezető az ütéstől orvosilag értékelhető sérülést nem szenvedett, de a bántalmazása az idősotthon gondozottjai és személyzete előtt történt, miközben a munkaköréből adódó feladatát látta el. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a történtekről tájékoztatást adva közölte, hogy a 64 éves aszszonyt a Nagykanizsai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában