Legyen kéznél az esernyő!

2019.07.06. 08:30

Extrém UV-B sugárzással indul, ám záporokkal zárul az első júliusi hétvégénk Zalában

Felemásnak mondható hétvégi időjárásnak nézünk elébe a megyénkben.

zaol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: NataliAlba

Szombat

Szombaton, élénk szél kíséretében némi lehűlés ér el bennünket. Közepesen felhős napnak nézünk elébe, ennek ellenére a hőmérséklet elérheti akár a 32 fokot is.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de az átlagosnál kissé melegebb levegő alakítja időjárásunkat, emiatt egyeseknél felléphet fejfájás, fáradékonyság, és csökkenhet a koncentráló-képesség.

UV-B figyelmeztetés

A figyelmeztetési értéket meghaladó, 8.0-es (extrém) UV-B sugárzás várható. Fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges napközben 11:00 és 15:00 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Vasárnap

A hét utolsó napján elő kell vennünk az esernyőket. Reggeltől estig záporok és zivatarok kísérik a napunkat. A szél is megélénkül, ámbár a hőmérő higanyszála még így is 26 fokot mutathat. A minimum hőmérséklet 18 fok körül alakulhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában