Fejlesztések

2019.01.30. 07:00

Látványos beruházások valósulnak meg Batykon

Adorján Péter polgármester a falu ez évre szóló tervei között a kultúrház felújítását említi az első helyen.

Szalay Csaba

Adorján Péter 1990 óta csak egy ciklust „hagyott ki”

Fotó: Szalay Csaba

Az épület a maga nemében megyei szinten is a legöregebbek közé tartozik. Eredetileg iskolának épült 1870-ben, és 1961-ig ekként is működött. Jó gazdaként az egyre romló tetőt már lecserélték, és acéllemez-bepréseléssel a nedvesedést is sikerült megállítani. Idén pályázati támogatással és önerővel szeretnének egy vizesblokkot kialakítani, illetve a külső vakolást elvégezni.

A polgármesteri hivatal épületét 1948–50 között építették és mostanáig különösebb probléma nem volt vele. A tetőcserepet korábban lecserélték, a homlokzat szigetelése most vált időszerűvé.

Adorján Péter 1990 óta csak egy ciklust „hagyott ki”
Fotó: Szalay Csaba

Harmadikként a Kossuth utca felújítását szeretné elérni a polgármester. Mint mondta, ezen az utcán a ’90-es évek óta nem történt javítás, pedig a forgalma és terhelése jelentősen megnőtt. A burkolat megerősítése mellett a járdát is fel kellene itt újítani.

– Ugyancsak szeretném, ha még az én időmben megvalósulna a nevezetes derékszögű kanyar kiigazítása a kultúrháznál – folytatta Adorján Péter, aki egy ciklust leszámítva 1990 óta áll a falu élén, és az idei választás után visszavonul. – Ez nem önkormányzati út, szélessége pedig egy mai, 20 méteres kamionnak már nem felel meg – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!