Pályázati lehetőségek

2018.01.10. 09:00

Fejlesztési forrásokat lehet igényelni a Leader-program keretéből Türjén

Az északkelet-zalai önkormányzatok, vállalkozások és szervezetek képviselőinek tartottak hétfőn tájékoztatót Türjén a Leader-pályázatokról.

Szalay Csaba

Szabó Tibor

Fotó: Szalay Csaba

Szabó Tibor, a Zala Termálvölgye Leader Helyi Akciócsoport vezetője elmondta, hogy az elmúlt év végén megjelentek a Vidékfejlesztési Program Leader intézkedésének pályázatai.

A közösségfejlesztési kulcsprojektek elnevezésű pályázat keretében civil szervezetek és önkormányzatok nyújthatnak be igényt legfeljebb 4 millió forintra 75, illetve 85 százalékos támogatási arány mellett.

A pályázati felhívás célja a közösségerősítést szolgáló infrastruktúra fejlesztésének támogatása a településeken, a helyi igényeknek megfelelően.

Szabó Tibor
Fotós: Szalay Csaba

Mindez az összetartó közösségek kialakulását és a generációk közötti kapcsolatok erősítését segíti. A rendezvényen szép számmal megjelent érdeklődők megtudták, hogy támogatható például a közösségi terek fejlesztése, játszóterek kialakítása vagy akár eszközök beszerzése is a március 8-ig beadható pályázat keretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!