A partnerség 10 éves

2023.07.20. 12:30

Pákai baráti kör Franciaországban

Nemrég a franciaországi Cuverville-be látogattak a Pákai Német-Magyar Baráti Kör tagjai.

Korosa Titanilla

Látogatás a nemzeti lovardában.

Fotó: ZH

A zalai és a normandiai település partnerségi megállapodása aláírásának 10. évfordulóját ünnepelték meg, ami a Covid19-járvány miatt csúszott egy évet. A hivatalos programon az egyesületet Bicsákné Brenner Anikó vezetőségi tag képviselte.

A partnerség 10 éves, ám a magyar-francia kapcsolat régebbi, immár 22 éve tart. Találkozókat kétévente rendeznek, a mintegy 2000 fős francia község küldöttsége többször járt már Pákán. Most a 46 tagot számláló baráti kör képviselői látogattak el Franciaországba és vettek részt egy tartalmas programon.

Ellátogattak a Haras du Pinbe, a nemzeti lovardába, mely a legrégibb Franciaországban, itt egy nemzetközi lovasverseny zajlott magyar fogathajtókkal, akiknek meglepetést okoztak hangos szurkolásukkal. Elutaztak Mont-Saint-Michelbe, ahol megtekintették Mont-Saint-Michel szigetén a kolostort. Jártak Honfleur városában, mely gyönyörű ékszerdoboz, hajókirándulásra indultak a Szajnán, illetve Hérouville-be a vikingparkba, majd Cabourgot is felfedezték. 

A jubileumi találkozó egyben alkalmat adott a 17 esztendős Siklósi Lilinek, a lenti Gönczi Ferenc Gimnázium diákjának, hogy egy kiállításon bemutassa 15 festményét Cuverville-ben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!