2022.12.27. 09:00
Mexikói vega bulgur: gyors és egészséges ebéd az ünnepek után
A karácsonyi menü után többnyire a kilóink száma növekszik, a nehéz ételek utáni vágyunk pedig csökken. Ilyenkor érdemes valami könnyű, egészséges, hús nélküli fogásban gondolkodni; a mexikói vega bulgur pedig pont ilyen.
Fotó: Zaol.hu
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
3 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
80 g bulgur
100 g kukorica
100 g bab
350 ml zöldség alaplé
1 avokádó
Fűszerek: 1 kiskanál csili, bors, só, kömény
Olívaolaj
Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát egy serpenyőben az olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a bulgurt, a babot, a kukoricát és a paradicsomot, majd 1-2 perc után az alaplevet is. Fűszerezzük, majd lefedve közepes lángon 17-21 perc alatt puhára főzzük. Az avokádót apróra vágjuk és még a forró, de már elkészült ételhez keverjük.
Az egészséges hozzávalókból készült étel gyorsan elkészíthető, finom, és még túl sok macera sincs vele; érdemes egyszer megkóstolni.