Kedveskedés

2022.12.05. 19:30

Belga Mikulás udvar Zalaegerszegen – Óvodásokat ajándékoz a Télapó (galéria)

Szerdáig várják a kisgyermekeket a negyvenezer égővel, füzérekkel, karácsonyfával feldíszített zalaegerszegi Belga Mikulás udvarban.

Mozsár Eszter

Horváth Benedek a Kis utcai óvodából érkezett. Az elsők között kapta meg az ajándékot.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

2016 óta él a négynapos hagyomány, aminek első napján mindig az egészségügyben dolgozók (megyei kórház, mentők, szociális intézmények) gyermekeinek kedveskednek, a többi három napon át a város 1800 óvodását, illetve kis testvéreiket ajándékozzák meg, de szívesen fogadják a környező településekről érkezőket is. A karácsonyi meseország hangulatáról a Mikulás, a Hóember és a Diótörő mellett a forró teát kínáló manók gondoskodnak.

A Zrinszki Alapítványt támogató Zalaegerszegi Lokálpatrióta Klub harminc vállalkozójának felajánlásával minden évben háromezer ajándékcsomag készül el. Két évvel ezelőtt a járvány miatt nem tudták kinyitni a Belga Mikulás udvart, így 2500 csomagot a kórházi dolgozóknak és gyerekeiknek, valamint 700 csomagot a pózvai otthon lakóinak, illetve az ott dolgozóknak és gyerekeiknek vittek el. Az alapítvány vezetői hangsúlyozzák, fontos számukra, hogy az óvodások megajándékozásán kívül az egészségügyben dolgozók egész éves munkáját köszönjék meg Mikulás ünnepén.

A Cseperedő bölcsődés Mészáros Fanni és a Mikulás
Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!