Egész évben adni jó…

2022.11.22. 12:48

A hévízi alapítvány karácsonykor mintegy 70 családnak segít

Az elmúlt hétvégén a hévízi piacon gyűjtött adományokat az Egész évben adni jó Alapítvány, amelynek alapítójával s „mindenesével”, illetve segítőivel a következő hetekben a térség számos helyszínén s programján találkozhatnak a látogatók.

Péter B. Árpád

Pusztai Melinda Alexandra (balról) immáron 13 éve segíti a rászorulókat. Az adventi időszakban a térség több helyszínén is találkozhatnak vele a támogatók

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A civil szervezetet a Gyenesdiáson élő Pusztai Melinda Alexandra hívta életre, hogy segítsen a rászorulókon. Ezt hosszú éveken át magánszemélyként tette. Lapunknak elmondta, az alapítvány egész esztendőben dolgozik, de a mostani kitelepülésen kifejezetten karácsonyra gyűjtöttek tartós élelmiszert, cipősdoboz-ajándékokat, tisztálkodó- és tisztítószereket s persze anyagi támogatást, a jó szándékú embereket pedig süteménnyel, mézeskalács-figurákkal, teával várták, hogy ők is adjanak valamit.

Pusztai Melinda Alexandra arról is beszélt, számos családot és intézményt patronál szerte az országban, s mindig azt visznek, adnak a segítőivel, amire éppen szükség van.

– Az emberek kedvesek, sokan idejönnek, így szépen gyűlnek a tárgyi adományok – például élelmiszerek és játékok –, s a piac látogatói pénzzel is hozzájárulnak munkánkhoz. Ebből tartós élelmiszert vásárolunk majd, s az üzemanyagköltségeinkre is fordítunk belőle, hiszen a szegény sorsú családok nem jönnek, nem jutnak el hozzám, így adományainkat mindig házhoz visszük – folytatta a kuratóriumi elnök, akiről kiderült: jórészt egyedül dolgozik, ám szereti, ha az adakozók elkísérik, és a saját szemükkel látják, kiket támogatnak, segítenek szerte az országban.

Pusztai Melinda Alexandra arról is beszélt, egyre többen ismerik az alapítványt, amit segít az is, hogy közösségi felületükön rendszeresen beszámol arról, hová kerülnek az adományok.

– Volt olyan gondolatom, hogy a világban most kialakult helyzetben nem tudunk majd mit vinni, de mindig akadnak olyan emberek, akik a jó ügy mellé állnak. Tizenhárom éve ezt tapasztalom – fogalmazott Az egész évben adni jó Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Pusztai Melinda Alexandra karácsonykor – a tapasztalatok alapján – 60-70 családnak tud segíteni tartós élelmiszerrel, mellettük év közben mintegy 100 embert támogat folyamatosan az adományok révén, s most már egy egész falut is felkarolt: Orosztonyban a szükséget szenvedők mindig számíthatnak rá.

Az alapítvány augusztusban a gyenesdiási Nagymezőn tartott egy nagyrendezvényt, amelyen adományozók és segítségre szorulók találkozhattak. „Ott nem volt szegény s gazdag, egységben voltunk, és jövőre is tervezek hasonló alkalmakat”, tette hozzá a kuratóriumi elnök, aki rászoruló gyerekek nyaraltatását is tervezi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!