Tojások és virágok

2022.04.09. 12:00

Ízléses dekoráció készíthető minimális ráfordítással

Ezen a héten már elkezdhetjük tervezni a húsvéti dekorációt, sőt neki is láthatunk az elkészítésének. 

Szabó Judit

Fotó: Shutterstock

Húsvétkor tobzódhatnak a színek a lakásban. A megújulás, az életöröm megmutatkozhat például abban, hogy színek kavalkádját tesszük az asztalra: fessünk piros, zöld, égszínkék, türkiz, lila tojást, cseréljük színesre a függönyöket, a párnákat. Aki azonban a visszafogott stílust kedveli, maximum két-három árnyalatot használjon a díszítéshez. 

Fémek fehérrel. A barka sem hiányozhat.
Forrás: Shutterstock


A rózsaszín szinte minden lakásban jól mutat, s könnyű hozzá passzoló virágot beszerezni, ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Vágjunk barackágat, tűzzünk mellé rózsaszín koronás szellőrózsát, kínai szegfűt, de néhány  tulipán vagy boglárka is megteszi, vázába vele! A piros tojásfestékbe mártott főtt tojások némelyikét rövid, a többit hosszabb ideig áztassuk, így árnyalatnyi különbség lesz köztük a rózsaszíntől a bordóig. Szépen elendezve a tojásokat és a virágokat már kész is az asztaldíszünk. Ahogy az egyik képen láthatják, ezüstben és fehérben is pompázhat a húsvét. Fémlemez öntözőkanna, régi tejesbödön sok helyen akad, már csak néhány fehér virágra van szükségünk. Gyűjtsük a tojáshéjat! Földet és virágmagokat szórhatunk bele, talán még ki is bújnak a kis növények az ünnepekig. A tojáshéj mini vázaként is szolgálhat. 

Környezetbarát és szép.
Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!