Szponzorált tartalom

2021.05.26. 09:40

Melyek most a legnépszerűbb esküvői öltönyök Budapesten?

Esküvőn megjelenni az egyik legjobb alkalom arra, hogy elegánsan, stílusosan, akár a legújabb divat szerint jelenjünk meg. Bár az a tendencia egyre erősebb egyes körökben, hogy nem kell túlzásba vinni az eleganciát az esküvőn (hacsak nem a saját esküvőnkről van szó, persze), mi inkább arra buzdítunk mindenkit, hogy a ruhákkal a lehető legnagyobb tiszteletet adjuk meg a házasulandó párnak: akár csak az esküvői szertartásra, akár a lakodalomra is meg vagyunk hívva.

Fotó: pixabay.com

Mikor mehetünk legközelebb esküvőre?!

Ez a kérdés nagyon jogos volt 2020 márciusától 2021 májusáig. Egyes időszakokban csak közvetlen családtagként vehettünk részt a szertartáson, a lakodalom pedig tilos volt, míg egyes időszakokban egészen szabadon lehetett esküvőket, lakodalmakat tartani. Reméljük, hogy az a „rémálom” esküvők és lakodalmak szempontjából véget érni látszik, sőt, véget is ért. De bármit is tartogasson a jövő, a cikk megírásának a pillanatában úgy tűnik, 2021 nyarán nagyobb (200 főig) esküvők és lakodalmak is megtartásra kerülhetnek. Ennek gyakorlatilag mindenki örül. És miben érdemes megjelenni?

A divat soha nem áll, azonban...

...azt sem mondhatjuk, hogy az utóbbi több mint egy évben szárnyalt volna. Csakúgy, mint sok más szolgáltatás, a ruházkodás, öltözködés, divat is sok szempontból leszállóágba került átmenetileg, a home office-ban pizsamában és otthonkákban dolgozók, képernyők előtti szülinapi és szilveszteri bulik és meg nem történt randevúk során. Azonban ennek nagyjából vége (azért ne legyünk elővigyázatlanok!). A főváros esküvői öltöny üzleteiben több színvilág és stílus közül lehet válogatni.

Fotó: pixabay.com

Frakk, szmoking, esküvői öltöny: nézzük át a lehetőségeket

A frakknál elegánsabb választás nem létezik. Tartoznak hozzá mandzsetta gombok, mellény, frakk ing, fekete lakkcipő, fehér csokornyakkendő és cilinder is. Egyes esküvőkön ez akár elvárás is lehet (bár akkor ez mindenképp meg lesz jelölve), míg néhány, alternatívabb stílusú esküvőre nemigen tudjuk meleg szívvel ajánlani.

A szmoking a klasszikus esküvői szett a vőlegényeknek. A klasszikus verziónál elmaradhatatlan a csokornyakkendő és a mellény is, de manapság sokan a „szokásos” nyakkendő mellett döntenek szmoking esetében. A legtöbb vőlegény fekete, egysoros fazont választ, a gallérok tekintetében pedig hegyes- vagy sárgallérosat.

Az esküvői öltöny valószínűleg a legnépszerűbb, legáltalánosabb férfi viselet az esküvőkön, vőlegényként, legalábbis az utóbbi időben. Ehhez nyakkendő, ing és mellény tartozik. Mindenképpen a menyasszonyi ruhához igazítsuk, anyagban, színben és kiegészítői színeiben is.

Milyen színben gondolkodjunk?

Ha nincs pontos elképzelésünk, érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbben feketét, sötét-, közép- vagy világoskéket, világos- vagy sötétszürkét, esetleg fehéret választanak. Itt tehát elég nagy a választék, hogy úgy választhassunk színt, hogy közben a legújabb trendekkel sem menjünk szembe. Az öltönyök mellé a választott ingek színe általában fehér, vagy ekrü.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!