Merre tekereg a bodzakígyó?

2020.07.18. 10:00

Pénteken zárult az alsó tagozatos gyerekeknek szóló erdei kalandortábor Obornakon

A nyár folyamán több gyermektábort is lebonyolít a Zalaerdő Zrt. Tegnap éppen az erdei kalandortábor zárult az obornaki Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola és Szállóban.

Horváth-Balogh Attila

Molnárné Vitális Anikó, a csömödéri Zakatoló erdei iskola vezetője preparátumok segítségével mutatta be a gyerekeknek erdő-mező állatait. A kép bal szélén Popovics Noémi

Fotó: Szakony Attila

A programon részt vevő gyerekek számos, a túrázáshoz szükséges „túlélő praktikával” gyarapodtak, illetve megismerkedhettek az erdő-mező állataival is.

– A Zalaerdő Zrt. két helyszínen, a szentpéterföldei vadászháznál és az obornaki Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolában rendez gyermektáborokat, melyek középpontjában a természet áll – bocsátotta előre a Nyitnikék vezetője, Povics Noémi. – Szentpéterföldén vadász- és horgásztáborok zajlanak, itt, Obornakon pedig napközis és bentlakásos erdei kalandortábort bonyolítunk le. Ez a mostani napközis erdei kalandortábor 27 alsós gyermekkel, akik például egy 6 kilométeres túrán vehettek részt, megismerkedtek a kirándulás szabályaival, megtudhatták, mit kell pakolni a hátizsákba, és elsajátíthatták a tűzgyújtás technikáját is. Állatnyomokat tanultunk, preparált állatokat néztünk, és bodzakígyót készítettünk. Ekkor a bodzaágat két centiméteres darabokra vágtuk fel, melyekbe drótot fűztünk, rajzoltunk neki szemeket, s az így kapott szuperhajlékony „kígyót” mindenki hazavihette emlékbe.

Molnárné Vitális Anikó, a csömödéri Zakatoló erdei iskola vezetője preparátumok segítségével mutatta be a gyerekeknek erdő-mező állatait. A kép bal szélén Povics Noémi
Fotó: Szakony Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!