Gyümölcsök és magvak az egészségért

2019.03.10. 12:00

Cukor nélkül sem reménytelen a jó süti

Cukor nélkül sütni valami finomat mindig kihívást jelent. Most egy olyan receptet osztunk meg önökkel a Fejér Megyei Hírlap minapi cikke alapján, amely gyorsan elkészíthető, liszt- és cukormentes, így a gluténérzékenyek és a cukorbetegek is fogyaszthatják, ráadásul sütést sem igényel.

Benedek Bálint

Fotó: pixabay.com

Három nagyobb almát és két közepes sárgarépát alaposan megtisztítunk és finomra lereszelünk. Hozzáadunk 20 dkg darált mandulát, amit adott esetben és ízlés szerint lehet helyettesíteni cukormentes darált keksszel is. Ha azonban utóbbit választjuk, számoljunk azzal, hogy akkor mégsem lesz gluténmentes a desszertünk. Ám ha csak a cukormentességet kell szempontként figyelembe vennünk, akkor érdemes kipróbálni egyszer a kekszes változatot is.

Az összevegyített alapanyagokat jól összegyúrjuk, és legalább egy órán át állni hagyjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, és tetszés szerint kókuszreszelékbe vagy darált dióba forgatjuk őket. Sütni nem kell, azonnal is fogyasztható, de akkor lesz igazán finom, ha egy-két órára a hűtőbe tesszük, így ráadásul nem lesznek olyan lágyak sem. Hűtőben tárolva akár napokig is eláll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!