Schönbrunni kastély

2017.11.25. 13:00

Schönbrunn megér egy kiruccanást

A schönbrunni kastélyt előszeretettel illetik az Ausztria Versailles-a névvel, az állítás igazságát évente több mint 5 millió turista teszteli.

Magyar Hajnalka

Érdemes felkapaszkodni a Gloriette 60 méter magas dombjára, csodás panoráma tárul elénk Bécsről, a palotáról és a kertről. Szívesen járnak ide fényképeszkedni az ifjú párok is Fotó: A szerző, Gallai András

A Bécs délnyugati fertályán található komplexumot akár kerékpárral is felkereshetjük, ha végiggurulunk a Mariahilfer úton. Tekintve az egész belvárost behálózó kerékpárutak kiváló rendszerét, erre bárki nyugodt szívvel vállalkozhat, aki szerzett már egy kis rutint a nagyvárosi kerekezésben.

Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori kastélya, ami Mária Terézia uralkodása idején az udvari élet központja volt, ma a Világörökség része. Jóval többet kínál, mint egy klasszikus kastélytúra, hiszen itt található például a világ legrégebbi állatkertje, amit 1752-ben alapítottak. De akár zegzugos sövénylabirintusban is bolyonghatunk, speciális kerteket csodálhatunk, s akkor még nem szóltunk magáról a palotáról, amelynek 1400 helyiségéből 40 vezetés nélkül is látogatható.

Érdemes felkapaszkodni a Gloriette 60 méter magas dombjára, csodás panoráma tárul elénk Bécsről, a palotáról és a kertről. Szívesen járnak ide fényképeszkedni az ifjú párok is Fotó: A szerző, Gallai András

 

A Gloriette, a kert felől. Az épület I. Ferenc József reggelizőszobája volt, ma kávézó működik benne

A fenti attrakciók belépti díjasak, de maga a kert, s a 60 méter magas dombot koronázó Gloriette (1775-ben épült, I. Ferenc József reggelizőszobája volt) ingyenesen tekinthető meg. Érdemes felgyalogolni a Neptun-kút mellett a könnyed eleganciájú építmény tövébe, csodás bécsi panoráma lesz a jutalmunk.

Nem csoda hát, hogy jó időben a domboldalban mindenfelé fiatalok, családok, nyugdíjasok sütkéreznek, olvasnak, beszélgetnek.

A schönbrunni kastélyban 1400 helyiség található, ebből több tucatnyit be is mutatnak a látogatóknak

 

A Neptun-kutat Mária Terézia építtette, aki rajongott a kastélyért

 

A virággruppok Ausztria zászlajának színeit idézik elénk

Kedvelt helye ez a házasodni készülő ifjú pároknak is, ottjártunkkor épp egy távol-keleti menyasszony és vőlegény pózolt a kamerának. A terep persze nem igazán kedvez a tűsarkúnak, a hölgy habos ruhakölteménye alól ki is villant az edzőcipő...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában