Gyaloglás világnapja

2017.10.04. 14:34

Nagykanizsán több százan sétáltak ki a Csónakázó-tóhoz

Közel négyszázan vettek részt az idősügyi tanács által a gyalogló világnap alkalmából megrendezett megmozduláson tegnap, mely során idősek és fiatalok 6 kilométert gyalogoltak a Csónakázó-tóig.

Horváth-Balog Attila

Generációk összefogása: ezúttal fiatalok és idősek együtt indultak útnak tegnap reggel az Erzsébet térről

Fotó: Szakony Attila

Dr. Szabados Gyula, az önkormányzat idősügyi referense elmondta: ezúttal a város idősklubjainak tagjaihoz több általános- és középiskola diákjai, továbbá a Vackor Óvoda kis ovisai is csatlakoztak.

Ezért közel négyszázan indulhattak el a ködös reggelen az Erzsébet térről, hogy a Rozgonyi utcán, az Eötvös téren, a Teleki utcán és a Kaposvári úton keresztül kigyalogoljanak a Csónakázó-tóhoz. Itt a beérkezőket forró teával, illetve zsíros- és lekváros kenyérrel várták a szervezők, Wilmanné Kovács Edit testnevelő tanár pedig levezető tornát tartott a résztvevők számára.

Az induláskor, az Erzsébet téren Dénes Sándor polgármester, az idősügyi tanács elnöke köszöntötte a csapatot.

– Október elsején, vasárnap ünnepeltük az idősek világnapját, ehhez kapcsolódóan kerül sor minden évben városunkban az idősek ünnepi hete rendezvénysorozatra – bocsátotta előre. – Ennek keretében immár 3. éve, hogy megemlékezünk a gyalogló világnapról is. Nagyon örülök annak, hogy ennyien elfogadták a meghívásunkat, annak pedig különösen, hogy idősek, fiatalok együtt gyalogolnak, tehát a mi világnapi rendezvényünk a generációk összefogásáról is szól.

Generációk összefogása: ezúttal fiatalok és idősek együtt indultak útnak tegnap reggel az Erzsébet térről
Fotós: Szakony Attila

A Kiskanizsai Szépkorúak Társasága 8 fővel képviseltette magát, közülük az elnököt, Horváth Györgyné Vadász Máriát, valamint Rodekné Major Erzsébetet és Makai Károlynét bírtuk szóra.

– Minden évben itt vagyunk, mert fontosnak tartjuk a rendszeres testmozgást és a kardiológus is azt mondja, jót tesz a szívnek a gyaloglás – magyarázta Horváth Györgyné. Rodekné elárulta: ő futni szokott, Makainé pedig tornára jár, azaz mindannyian ügyelnek a fittségre.

A fiatalok, a Bolyai-iskola hetedikesei, Kadrija Laura és Godinek Emese Luca kijelentették: szeretik a mozgást és a gyaloglást – főleg, ha az a tanóra helyett van...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában