Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság

2019.04.25. 09:38

Magyar klasszikus filmeket mutatnak be Los Angelesben

A Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság magyar klasszikus filmeket mutat be Los Angelesben – közölte Bunyik Béla, a társaság vezetője szerdán.

A csütörtökön kezdődő vetítéssorozat – amelyet Magyar Klasszikus Filmek Megőrzésének Fesztiválja néven rendeznek – a Megáll az idő című, 1982-ben készült alkotás bemutatásával kezdődik. A művet Bereményi Géza írta és Gothár Péter rendezte. A bemutató vendége Sőth Sándor, a film egyik főszereplője lesz, akit a vetítés után kérdezhet a közönség.

Mint Bunyik Béla elmondta: a fesztivál keretében olyan magyar rendezők filmjeit mutatják be, mint Szabó István, Jancsó Miklós, Makk Károly, Fábri Zoltán vagy Mészáros Márta. A filmeket a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Nemzeti Filmarchívum bocsátja a magyar-amerikai társaság rendelkezésére.

A Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaságot 2018 februárjában Bunyik Béla – a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója – hívta életre azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére a magyarországi és az Egyesült Államokban élő, magyar származású művészeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában