Krimi

2024.04.11. 12:56

Razzia a vonatokon: 15 körözött személyt fogtak el

A rendőrség 4623 embert igazoltatott 24 óra alatt.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: csikiphoto

A vasúti közlekedés biztonsága érdekében csaknem hétszáz vonatot ellenőriztek a rendőrök egy 24 órás nemzetközi akció keretében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata csütörtökön a rendőrség honlapján.

Low,Perspective,On,Train,Incoming,Fast
A rendőrség vonatokon razziázott, csaknem 5 ezer embert igazoltattak
Fotó: Jaroslaw Grudzinski / Forrás:  Shutterstock

Razzia a vonatokon: 15 körözött személyt fogtak el

Azt írták, Magyarország is csatlakozott a Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) hétfői akciójához, amelynek célja a többi között az volt, hogy megelőzzék és megszakítsák a vasúti kocsikat károsító erőszakos cselekményeket, kiszűrjék a garázda utasokat, megelőzzék a fémlopásokat, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekményeket, és ellenőrizzék a szerelvényeket a vasúti határátkelőhelyen.

A rendőrség az együttműködő szervezetekkel közösen 683 teher- és személyvonatot, valamint 589 állomást ellenőrzött.

A 24 órás akció során 4623 embert igazoltattak, 15 büntető és 49 szabálysértési feljelentést tettek; 27 embert fogtak el, közülük 15-öt köröztek. Helyszíni bírságot 189 esetben, közigazgatási bírságot pedig 87 esetben szabtak ki.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!