Krimi

2023.04.05. 09:56

Lekapcsolták a furfangos budapesti álrendőrt - elképesztő, mennyi embert becsapott

Csalás miatt már egyszer elítélték, de ez nem zavarta a folytatásban.

Illusztráció: Shutterstock

A 49 éves férfi rendőrnek adta ki magát, hogy megtévessze áldozatait, gyanú szerint a csaló elsősorban Budapesten tevékenykedett, de volt, akit Esztergomban csapott be -  írja az MTI a police.hu közleménye alapján. 

Mint írják, a Fővárosi Törvényszék január 27-én hozott jogerős ítéletében csalás és közokirat-hamisítás bűntette miatt 2 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte a csalót, aki a letöltését még nem kezdte meg.

A XIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozati adatai szerint a férfi a lebukása után tovább folytatta a hasonló bűncselekmények elkövetését: többnyire idős embereket szólított meg, magát rendőrnek kiadva.

Volt, akitől pénzt vett át azzal, hogy az hamis, mástól a bankkártyáját kérte el a PIN-kóddal együtt, arra hivatkozva, hogy klónozhatták. 

Különböző ürügyekkel "megbírságolt" embereket, de az is előfordult, hogy szociális munkásnak adva ki magát próbált egy mozgássérült fiatalember bizalmába férkőzni. Tőle először nagyobb anyagi támogatás ígéretével próbált pénzhez jutni, de a fiatal gyanút fogott, mire a férfi fenyegetéssel szerzett meg tőle 200 ezer forintot.

Olyan is volt, akit egyszerűen meglopott, majd pénzt kért az eltulajdonított értékek visszaadásáért, másnak a gyógyszerei kiváltásához ajánlott fel segítséget, de eltűnt a kapott összeggel.

A legalább nyolc sértettet megkárosító férfit április 1-jén fogták el a fővárosban. Zsarolás, csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. Esetleges további bűncselekményeket keresve, a vizsgálat tovább folyik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában