Nem sikerült a terve

2022.06.09. 13:50

Fordulat Szilágyi István fiának ügyében

Több mint két évvel ezelőtt verte halálra édesapját Szilágyi István fia.

Szilágyi Istvánt több mint két évvel ezelőtt verte halálra ötvenes éveiben járó fia. A férfit idén márciusban ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre a kegyetlen gyilkosság miatt, de fellebbezett az ítélet ellen, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pedig az ítélet helybenhagyását kezdeményezte – írja a Bors.

Mint ismert, Szilágyi Istvánt fia, Péter egy kalapáccsal verte agyon, a brutális esetnek az édesanyja is szemtanúja volt. Az utolsó tárgyalási napon kiderült, hogy a néhai színész és felesége az utóbbi években többször hívott rendőrt a fiára, ám mindössze egyszer indult eljárás Péter ellen, akkor két év szabadságvesztésre ítélték három évre felfüggesztve a végrehajtását. 

A tragédia kódolva volt, hiszen az alkohol- és drogproblémákkal küzdő Péter nem első alkalommal bántalmazta édesapját, a legutolsó alkalommal a szakértők szerint emberi mivoltából kifordulva 37 sérülést okozott édesapjának, a bántalmazás pedig akár fél órán át is tarthatott, sőt még akkor is ütötte, rúgta édesapját, amikor már nem élt.

A Fővárosi Törvényszék 2022. március 16-án emberölés bűntette miatt bűnösnek mondta ki Pétert, életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Feltételes szabadságra is csak 25 év elteltével bocsátható.

Az elsőfokú ítélet ellen Szilágyi István fia és védője felmentésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pedig a napokban indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál az ítélet helybenhagyását. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!