Bulvár-celeb

2024.06.24. 23:15

Több millió euróval zsarolták meg Michael Schumacher családját

A zsarolók több millió eurót követeltek azért, hogy ne hozzanak nyilvánosságra a Schumacher család számára kínos információkat.

MW

Michael Schumacher 2002-ben

Forrás: Getty Images

Fotó: Clive Mason

Az elkövetők azt állították a család alkalmazásában álló személyeknek, hogy a Schumacher család számára kínos adatok birtokában vannak, és több millió eurót követeltek azért, hogy az információkat ne hozzák nyilvánosságra. Az ügyészségi szóvivő szerint a zsarolók néhány fájlt el is küldtek a családnak bizonyítékként.

A nyomozóknak sikerült kideríteni, hogy a zsarolók Wuppertalból indították az akciót. Múlt szombaton őrizetbe is vették őket, egy 53 és egy 30 éves férfit, apát és fiát. Mindketten próbaidőn vannak egy másik bűncselekmény miatt.

Michael Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet, ami véget vetett a pályafutásának, és azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, egészségi állapotáról nagyon keveset lehet tudni.

A család már korábban is zsarolás célpontja volt, a reutlingeni bíróság 2017-ben el is ítélt egy akkor 25 éves férfit, aki Schumacher feleségétől próbált meg pénzt kicsikarni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!