Gosztola

2015.08.31. 15:44

Több helyreállítást is elvégeztek - Támfallal erősítették meg a partoldalt a házak biztonsága érdekében

Gosztola - Több útszakaszt helyreállítottak, valamint támfalat is emeltek a vis maior felújítások keretében a településen.

Korosa Titanilla

Nagyrészt a tavaly őszi árvíz okozta károkat állították helyre a 65 fős településen. A víz akkor öt, többségében köves útszakaszról hordta el burkolatot, valamint az árkok betonlapjait is megrongálta. Az érintett részeken megtörtént az eredeti állapot helyreállítása az elmúlt időszakban .

A dombos vidéken, erdők között található Gosztola egyik falurészén több beépített zártkerti ingatlan is található. A házak itt egy meredek és magas útszakasz tetején állnak, ahol nemcsak az utat rongálta meg a víz, hanem a meredek partoldalt is, ezért szükség volt annak támfallal történő megerősítésére.

Balogh Ferenc mutatja a helyreállítások során emelt támfalat. Fotó: Korosa Titanilla

A helyreállítási munkák során a partoldal fából készült megerősítést kapott, ami meggázolja annak leomlását, így a házak biztonságba kerültek.

A vis maior helyreállításokra az önkormányzat 23 millió forintot kapott, amihez 10 százalékos önerőt tett hozzá saját költségvetésből.

Balogh Ferenc polgármester arról is tájékoztatta lapunkat, a további munkák során az utak kátyúzását végzik el, amire az önkormányzat szintén az idei költségvetéséből 700 ezer forintot különített el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!