Gelse

2016.06.12. 13:52

A volt pedagógus-sportemberre emlékeztek

Gelse - A minap rendezték meg a településen immáron második alkalommal a Horváth Dezső Emléktornát.

Horváth-Balogh Attila

A rendezvény keretében a sportcsarnokban a nagykanizsai IZZÓ SE női serdülő kézilabda-csapata tartott bemutatót, majd összemérték tudásukat a gelsei kézilabdás lányokkal, a szabadtéri sportpályákon pedig barátságos labdarúgó-mérkőzések zajlottak helyi és a térségből érkezett gárdák részvételével.

- A tornát most már 2. alkalommal rendeztük meg a községben és a térségben is nagyon nagy tiszteletnek örvendő, két éve elhunyt Horváth Dezső emlékére  - bocsátotta előre Gregor Zoltán, a rendezvény egyik szervezője, a Gelsei Sportegyesület elnöke. - Még sokak emlékezetében élénken él a tanító bácsi, iskolaigazgató, sportvezető, kézilabdaedző emléke, amit az is bizonyít, hogy szép számmal jöttek résztvevő játékosok és csapatok a tornára, aminek mi természetesen, igen örülünk.

Gregor Zoltán elmondta: a 7 kispályás labdarúgó csapatok meccsei nem „tétre mentek”, ezért helyezések sem születtek, a hangsúly a közös emlékezésen és a sportoláson volt.

- Dezső bácsi engem is tanított, sokat kaptam tőle úgy tudásban, mint nevelésben - tette hozzá. - Később, felnőttként szoros barátság alakult ki közöttünk - ezért nem csak a megemlékezők, hanem egykori legjobb barátaiként társaimmal mi is megkoszorúztuk sírját a temetőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!