Gellénháza

2014.05.15. 12:30

Lángész kerestetett

Gellénháza - A Dr. Papp Simon Általános Iskola csapata második lett a siófoki FGSZ Földgázszállító Zrt. „Lángész kerestetik!” vetélkedőjén.

Szabó Judit

Az ország területét behálózó nagynyomású földgázszállító rendszert üzemeltető részvénytársaság negyedik alkalommal hirdetett vetélkedőt nyolcadik osztályosoknak. A versenyre 19 iskolából jelentkeztek csapatok. A május 12-én rendezett siófoki döntőbe tíz csapat került, köztük a gellénházi.

A gellénházi csapat az iskolának pénzjutalmat nyert, a diákok vásárlási utalványokat kaptak. Fotó: FGSZ Zrt.

A diákok a szénhidrogéniparról, a földgáz termeléséről, szállításáról és felhasználásáról, valamint az FGSZ Zrt.-ről kaptak kérdéseket, s emellett fizikai, matematikai és földrajzi ismereteket igénylő feladatokat kellett megoldaniuk. A zsűri értékelte a versenyre előzetesen készített plakátokat is.

A rendezvény a természettudományok népszerűsítését célozta, ugyanakkor pályaorientációs szándékkal szerveződött. Fehér János, az FGSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta. hogy az energetikai iparágban nagy szükség van utánpótlásra, magasan képzett szakemberekre, mérnökökre, s reméli, hogy a diákok között lesznek, akik ezt a pályát választják.

A vetélkedőt a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium csapata nyerte meg, a gellénházi Dr. Papp Simon Általános Iskola „Gázfickók" csapata pedig második helyen végzett, mindössze egy ponttal lemaradva a győztestől.

Az eredményhirdetés előtt a tanulók megnézték a hazai földgázellátás irányításáért felelős siófoki központot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!