Gazdaság

2015.08.07. 10:22

Spórolsz a szabadnapokkal: el is bukhatod mindet

Viszonylag kevés szabadnap jut egy átlagos munkavállalónak egy évben, ezért sokan spórolnak az értékes napokon. Arra azonban vigyázni kell, nehogy végül egyáltalán ne használja fel valaki a napokat, hiszen akkor elvesznek, pénzzé nem lehet őket tenni.

Mielőtt túlzásba vinnénk a szabadnapokkal való spórolást, most szólunk: semmi esély rá, hogy a fel nem használt napokat pénzzé tegyük, vagy más módon kiváltsuk. Kivéve egy esetet.

Ezért érdemes még gyorsan ezekben a kánikulai napokban szabadságra menni. Már csak azért is, mert az iskola 24 nap múlva elkezdődik, a gyerekek mehetnek vissza tanulni.

Viszont ha valakinek már alig maradt szabadnapja, megtoldhatja majd a soron következő hosszú hétvégét. Augusztus 20-a csütörtökre esik, és a pénteki pihenőnappal kiegészülve már alapból van négy napunk. Így három szabadnap felhasználásával 9 napig a munkahelyünk felé sem kell néznünk.

Arra sem árt figyelni, hogy bár most úgy érezzük, már nem bírjuk a munkát, lehet majd ennél nagyobb szükségünk is a szabadnapjainkra. Például a karácsonyi előkészületeknél. Karácsonyra ezért érdemes hagyni 3 napot, így kivehetjük 24-e előtt a hét első három napját, ha pedig az azt követő hétre is marad szabink, egy igazán hosszú téli szünetet hozhatunk össze.

Sajnos az augusztus 20-i és a karácsonyi hosszú hétvégéken túl már nem lesz ilyen jó dolgunk, az október 23-i ünneppel 3 pihentető nap jár, Mindszentek, november elseje pedig vasárnapra esik.

Ezek is érdekelhetik