Gazdaság

2014.07.27. 16:30

Tovább szépült Gosztola

Gosztola reneszánszáról, a falu újjászületéséről szólt ünnepi beszédében szombaton Vigh László, a térség országgyűlési képviselője. Gosztolában több létesítményt avattak a kulturális fesztivál keretében.

Gyuricza Ferenc

Felavatták a Bánffy-szobrot. Balra Vigh László és Balogh Ferenc. Fotó: Gyuricza Ferenc

Míg vasárnap a kulturális programok és a szórakoztatás került az érdeklődés fókuszába, addig szombaton a település fejlesztéséről esett szó az idegenforgalmi kínálata lévén ismertté vált községben. Először a 17 millió forintos közterület-fejlesztő és faluszépítő program létesítményeit – köztük a megújult Bánffy teret a Bánffy-szoborral, egy új játszóteret és az egyedi kialakítású buszvárókat avatták fel – ennek során előbb Balogh Ferenc polgármester, majd Vigh László méltatta község, mint a térség ékköve fejlődését, ezt követően a wellness hotel szabadtéri élménymedencéjénél folytatódott az ünnepség. Ez utóbbi helyen Tóth Gábor, a Regionális Fejlesztési Ügynökség program-végrehajtási igazgatója úgy fogalmazott: a gazdasági válság idején igencsak nagy bátorságra vallott új fejlesztésekbe kezdeni, ám azóta bebizonyosodott, volt volt értelme a megálmodott beruházásoknak.

Címkék#Gosztola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!