Gazdaság

2009.08.07. 02:26

Vándorgyűlés válságról és kilábalásról

Nagykanizsa (bb) - Válság és kilábalás címmel szeptember 24-26. között a Magyar Közgazdasági Társaság a zalakarosi MenDan Thermal Hotelben tartja a 47. közgazdász vándorgyűlését, melyen a miniszterelnök, Bajnai Gordon is részt vesz.

Benedek Bálint

A várható programról tegnap, a Pannon Egyetemen tartott sajtótájékoztatón beszélt Birkner Zoltán, a kampusz igazgatója, dr. Polay József, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) nagykanizsai szervezetének elnöke és Lébárt Piroska, a Sponzor Tours utazási iroda helyi vezetője.

Mint azt elöljáróban dr. Polay József kiemelte: 12 évvel ezelőtt Kanizsán tartottak már közgazdász vándorgyűlést, ám akkor a téma sokkal szívderítőbb volt, a konferencia akkor a Gazdasági stratégiánk az európai uniós csatlakozásig címet kapta.

- Most viszont már más világot élünk, a téma pedig a kézenfekvő helyzetet, a válságot és az abból való kilábalást boncolgatja - folytatta dr. Polay József. - Ez a 115 éves MKT egyik legnagyobb rendezvénye lesz, sőt, az elmúlt tíz év témáit elnézve a legizgalmasabb szakmai kínálatot jelenti.

A nyitónap a közgazdaságtudományé lesz, melyen a Magyar Tudományos Akadémia szaktekintélyeit hallgathatják meg az érdeklődők, míg a második naptól a gazdasági és a politikai élet szereplői is csatlakoznak.

- Bajnai Gordon miniszterelnök mellett két ellenzéki gazdasági szakember, Varga Mihály és Matolcsy György is hozzászól a témához - mondta dr. Polay József, aki Birkner Zoltánnal együtt szintén tart előadást. - A különféle szekciók képviselői saját szakterületük szemszögéből vizsgálják a válság megoldását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!