Gazdaság

2009.08.07. 02:28

Fejlesztések, közel 20 milliárdos értékben

Nagykanizsa (hba) - A város környezetében zajló nagyszabású útfejlesztések állásáról tájékozódott tegnap a dél-zalai településre látogató Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter.

zaol.hu

A tárcavezető előbb a Vasemberházban egyeztetett a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. illetékeseivel, Göndör István országgyűlési képviselővel, valamint Marton István polgármesterrel a 74-es és a 61-es főutak várost elkerülő szakaszainak kivitelezéséről, majd a már előrehaladott fázisban lévő palini elkerülőt meg is tekintette.

- Azért jöttem, hogy tájékozódjak a gondokról, problémákról. Talán az ezek kapcsán kidolgozandó megoldások beépítésével még inkább az emberek megelégedésére tudjuk megvalósítani fejlesztéseinket - mondta látogatásának céljáról Hónig Péter. - Ahol most vagyunk, a 74-es számú főút palini elkerülő szakasza, mintegy 2 milliárd forintos, a Közlekedési Operatív Program terhére megvalósuló beruházás, melynek átadására jövő júniusban kerülhet sor. A kivitelező szakemberektől azt hallottam, jól haladnak a munkálatokkal.

Hónig Péter a leendő út túloldalán, Zsigárdon lakók problémája kapcsán (mint arról lapunk is beszámolt, az útszakaszon megszűnik az eddigi közvetlen átkelés lehetősége a járművek számára) azt mondta: a gyalogos- és a kerékpáros forgalom megoldott, akárcsak az autós közlekedés - még akkor is, ha utóbbiak kerülővel, a lehajtók használatával érnek célt. Cserébe a földút helyett jó minőségű szilárd burkolaton közlekedhetnek. A 61-es elkerülő kapcsán megtudtuk: még ebben a hónapban sor kerülhet a kivitelezői szerződés megkötésére ésa munkaterület átadására, a fejlesztés jövőre meg is valósul.

Marton István polgármester elmondta: a miniszternél lobbiztak annak érdekében, hogy a keleti és nyugati sztrádacsomópontot összekötő, majdan megépülő útszakasz díjmentes legyen, hogy a Hevesi útról végre ki lehessen terelni a kamionforgalmat.

Kiderült az is: Nagykanizsa 84 támogatott projektjével az Új Magyarország Fejlesztési Terv sikeres pályázója, a város összesen 19,5 milliárd forintot használhat fel fejlesztési célokra.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!