Gazdaság

2009.07.03. 02:27

Az igényekre koncentrálva

Nagykanizsa (hba) - Szakképzési fórumot rendezett tegnap a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája a munkaerő-piaci szereplők és az iskolarendszerű szakképzés összehangolásáért.

zaol.hu

A kereslethez jobban igazodó szakképzési rendszer kialakítása ügyében összehívott egyeztetésen a házigazda Nagykanizsa nevében Szmodics Józsefné, a polgármesteri hivatal művelődési és sportosztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, s pár mondatban bemutatta a várost és annak adottságait. Majd dr. Szabó Imre, a LIGA szakértője a szakképzés általános helyzetéről beszélt, Pölöskei János, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központjának igazgatója pedig a nyugat-dunántúli régió és a kistérség munkaerő-piaci helyzetéről szólt. Elmondta: a Nyugat-Dunántúl foglalkoztatására rányomta bélyegét a válság, ugyanis drasztikusan, átlagosan hatvan százalékkal nőtt a regisztrált álláskeresők száma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!