Gáborjánháza

2016.05.02. 15:47

Hetés vendégül lát!

Gáborjánháza/Szíjártóháza/Zalaszombatfa/Bödeháza - Idén immár 10. alkalommal veszi kezdetét szombaton délelőtt a Hetés vendégül lát! kulturális és gasztronómiai rendezvény.

Korosa Titanilla

A négy hetési település ez alkalommal is felvonultatja különlegességeit. Szombaton 10 órakor Hetés kapujánál megnyitóval és pálinka kóstolóval indul a program, majd az első állomáson,Gáborjánházán hetési kerek perecet és langallót sütnek a szervezők, de lehetőség nyílik a helyi értékek házának megtekintésére is.  Szíjártóházán 14 órától Dulics Margit kosárfonó tart bemutatót, valamint népi ételekből rendeznek kóstolót a faluházban. Zalaszombatfán 16 órára várják a vendégeket a pajtaszínházhoz. a községben hetési szőttesekből nyílik kiállítás, elkészítik a tájegység különlegességét, a fumut, látogatható lesz a kecsketartó gazdaság, valamint Balog Anita és Árvay László képzőművészek kreatív műhelye is bemutatkozik.

Vasárnap Bödeháza adja a rendezvény helyszínét, ahol a déli szentmisét követően 14 órakor megnyílik a hetési gasztronómiai vásár számos helyi és környékbeli ételkülönlegességgel, kézműves termékekkel, valamint színes kulturális műsorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!