Foci

2014.04.27. 18:30

Megyei I.: Növelni tudta előnyét a Hévíz

Zala megye - Újabb fordulót rendeztek a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A listavezető Hévíz döntetlent játszott Tótszentmártonban, a Pókaszepetk pedig legyőzte a jó formában lévő Nagykanizsát.

Bozó Péter

Szepetnek–Lets Do It Technoroll Teskánd 5–2 (2–1)

Szepetnek, 70 néző. Jv.: Kubicsek M.

Szepetnek: Hovánszky – Balázs, Cserfő, Szabó, Farkas, Fuisz, Bedő, Luki, Erdős, László (Takács), Kollár. Edző: Iványi Lajos.

Teskánd: Tóth P. Z. – Zsuppán, Palkó, Magyar, Toplak (Kiss), Egeresi, Major, Németh B., Szekeres (Németh G.), Németh N., Erdélyi (Sopronyi). Edző: Mándli Péter.

Az első félidő élvezetes, jó játékot hozott, negyedóra elteltével két mintaszerű támadást követően László révén már 2-0-ra vezetett a hazai csapat. Majd a vendégek jutottak 11-eshez és Egeresi révén szépítettek. A félidő hajrájában a hazaiak javára is büntetőt ítélt a játékvezető, melyet Luki a jobb kapufára lőtt. A második játékrészben a jól játszó Szepetnek előbb Cserfő szögletet követő fejesével, majd újabb László góllal növelte előnyét. A 70. percben az egy percen belül két sárga lapot begyűjtő Kollár a kiállítás sorsára jutott. A hajrában Luki, majd a vendégek részéről ismét Egeresi volt eredményes. A tartalékos, sportszerű vendégek ellen megérdemelt hazai győzelem született.

Gólszerzők: László (3), Cserfő, Luki, ill. Egeresi (2, egyet 11-esből). Jók: László, Cserfő, Luki, Balázs, ill. Tóth P., Egeresi. Kiállítva: Kollár (70., Szepetnek). U21: Szepetnek–Teskánd 3–1.

 

Lenti–Femat Csesztreg 1–3 (1–1)

Lenti, 300 néző. Jv.: Göncz L.

Lenti: Papp – Fehér (Farkas), Balla, Czigány, Kancsal, Szabó, Kondákor (Balogh R.), Takács, Kiss, Nedelkó, Pesti (Sárkány). Játékos-edző: Sebők József.

Csesztreg: Fábián – Kasza, Fentős, Molnár, Elek, Horváth (Nagy R.), Szekeres, Nagy N., Kiss (Kovács), Pethő (Pászti), Nemsics. Edző: Fentős Pál.

A vendégcsapat már az 5. percben gólra váltotta az első adódó lehetőségét, majd a hazaiak rendezték soraikat és a 11. percben egyenlítettek. Ezután a csesztregiek két nagy helyzetét Papp órási bravúrral védte. Az első félidő vége felé Pesti nagy helyzetet puskázott el, az ellenfél kapusába rúgta a labdát. A második játékrészben a vendégek Pethő vezérletével, aki gólt lőtt és gólpasszt is adott, megszerezték a vezetést is. A hazaiaknak a mérkőzés vége felé még adódott szépítési lehetősége, de kimaradt. A győzelmet jobban akaró vendégcsapat megérdemelten vitte el végül a három pontot.

Gólszerzők: Kancsal, ill. Pethő (2), Nemsics. Jók: Papp, Kancsal, Kiss, ill. Pethő (a mezőny legjobbja) és az egész csapat. Kiállítva: Czigány (88., Lenti). U21: Lenti–Csesztreg 5–8.

Horváth-Méh Kiskanizsa–Szerszámsziget-Zalalövő 1–1 (0–1)

Kiskanizsa. Jv.: Szente R.

Kiskanizsa: Munkácsi – Csordás, Kálovics, Dolmányos, Horváth, Zborai, Kovács, Kálcsics, Molnár, Földesi, Ganzer (Somogyi). Edző: Sneff Ferenc.

Zalalövő: Kellner – Szőke, Szíjártó, Csáki, Altinger, Horváth, Kaszás, Nagy, Darabos (Csonka), Pászti, Kiss. Edző: Ostrom János.

A félidő első felének ki-egyenlített játéka után egy egyéni játék eredményeként büntetőhöz jutottak a vendégek, de a lövést Munkácsi hárította. Nem sokkal később viszont a hazai védelem hibáját kihasználva Pászti vezetéshez juttatta a zalalövőieket, míg a kiskanizsaiak több helyzetet elügyetlenkedtek. A szünet után a gyors egyenlítést követően végig a hazaiak kezében volt a mérkőzés, számtalan helyzet került kidolgozásra, de a befejezés nem sikerült. Összességében egy jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a Kiskanizsa közelebb állt a győzelemhez, de a végeredmény mégis döntetlent hozott.

Gólszerzők: Kálcsics, ill. Pászti. Jók: Molnár, Zborai, Kálcsics, Földesi, ill. Szőke, Csáki, Nagy. Kiállítva: Altinger (83., Zalalövő). U21: Kiskanizsa–Zalalövő 1–4.

 

Műszer Automatika Tótszentmárton–Hévíz 1–1 (1–1)

Tótszentmárton, 150 néző. Jv.: Kondákor P.

Tótszentmárton: Szekeres – Kapuvári, Rákhely, Molnár R. (Radmanics), Kovács, Markotán, Hans (Tulezi), Molnár M., Szalai, Kuzma (Gyuranecz), Markek. Edző: Keszei Ferenc.

Hévíz: Szabó – Vasas, Kónya (Kiss), Fisli, Rácz, Horváth M., Torsa, Horváth G., Páli, Sipos, Keszthelyi. Edző: Lázár Szilveszter.

Ingajáratban közlekedett a mentő, fejsérülés, gerincsérülés, mind a hazaiaknál, akik hősiesen küzdve szerezték meg az egy pontot.

Gólszerzők: Kuzma, ill. Horváth M. Jók: Szalai, Rákhely, Markotán, Markek, Kuzma, ill. senki. U21: Tótszentmárton–Hévíz 1–7.

 

Nagykanizsa–Tóth Hús Zalagrár Pókaszepetk 1–2 (0–1)

Nagykanizsa, 80 néző. Jv.: Siket.

Nagykanizsa: Gyulai A. – Nagy M. (Pozsgai), Völgyi, Hollender, Tislér, Rittinger, Grudics, Turóczi (Baranyai), Szép D. (Mulasics), Szalai D., Szabó I. Edző: Gyulai Csaba.

Pókaszepetk: Gál J. – Varga Sz., Száraz, Huszár, Pintyőke, Büki, Csik (Füzi), Huber, Farkas Á. (Tibola), Kónya (Bertók), Csécs (Hemela). Edző: Lepár Attila.

Az első félidő közepén a veszélyesen kontrázó vendégek szereztek vezetést egy olyan mérkőzésen, ahol sokáig az izgalmasabb történések a kispadok környékén történtek – egymással vívtak szócsatát a felek. A második fél-időben is sorjáztak az odarúgások mindkét oldalon olyannyira, hogy a hazaiak büntetőt is rúghattak az 57. percben, de Gál János hárított. A kanizsaiak továbbra is szorongattak, de a szepetkiek a második félidő derekán ismét beköszöntek, mellyel a vendéglátók gyakorlatilag fel is adták fejben és lélekben a mérkőzést.

Gólszerzők: Szalai D., ill. Csécs, Büki. Jók: Hollender, Turóczi, ill. Gál J. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat. U21: Nagykanizsa–Pókaszepetk 2–4.

 

Galambok–Semjénháza 1–1 (1–0)

Galambok. Jv.: Vizi I.

Galambok: Ág – Németh Á., Blaskovics, Majtán T., Lenner, Tolnai, Turi, Flander, Tanai (Szekeres), Boronyák, Majtán G. Edző: Elek István.

Semjénháza: Benkő – Szakmeiszter, Nagy (Horváth), Sáfrán, Orbán, Kozári, Papp (Verebélyi), Csóka, Németh I., Németh G., Szollár. Edző: Kiss István.

Az első játékrészben a hazaiak játszottak átgondoltabban, szervezettebben és lelkesebben, amelynek egy 11-es után meg is lett az eredménye. A második félidőben a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, de erejükből csak az egyenlítésre futotta. A hazaiak 1-0-ás állásnál két százszázalékos helyzetet hagytak kihasználatlanul. Ellentétes félidők után a galambokiak győzelmet szerezhettek volna a helyzeteik alapján az egyébként jó erőkből álló, de ma gyengébben teljesítő semjénházaiak ellen.

Gólszerzők: Tolnai (11-esből), ill. Szakmeiszter. Jók: Majtán G., Boronyák, Tanai, Flander, Majtán T., ill. Szakmeiszter, Kozári. Kiállítva: Lenner (83., Galambok). U21: Galambok–Semjénháza 4–3.

 

Tovább robog a Zalaszentgrót

Zalaszentgrót–Olajmunkás SE Gellénháza 2–0 (1–0)

Zalaszentgrót, 300 néző. Jv.: Varga P.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Balogh Á., Éder, Komoróczi K., Balogh Z., Tóth R. (Fodor), Láncz, Gájer P. (Németh Á.), Virágh (Farkas Zs.), Komoróczi B., Tóth D. Edző: Rózsa László.

Gellénháza: Dóra – Horváth B., Pilisi, Szabó A., Papp T., Nagy Z. (Friss), Nikitscher (Bencze), Bognár P., Szabó B., Horváth L. (Dávid), Lukács L. Játékos-edző: Bencze Péter.

Gólszerző: Láncz (2, egyet 11-esből). Jók: Láncz (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Horváth B., Lukács L.

Jó iramú, rangadóhoz méltó mérkőzésen két jó csapat feszült egymásnak. Az első félidőben Láncz János egy jogos 11-esből szerzett vezetést a hazaiaknak. A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, egy kipattanó labdából ismét Láncz János volt eredményes, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Zalaszentgrót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!