Foci

2015.02.26. 17:55

Megyei II.: Visszavághat a Páka az egyetlen vereségéért

Szombaton a megyei másodosztályban is elkezdik a csapatok a tavaszt, a Déli-csoportban azonban a Söjtör visszalépése miatt csak 15 együttes lesz ott a rajtnál.

Bozó Péter

Amennyiben a pályák alkalmasak lesznek a játékra, az Északi-csoportban szombaton három találkozóra kerül sor. A legnagyobb rangadót Zalaegerszegen, a ZTE stadion mögötti műfüves pályán rendezik, ahol a jelenleg második helyen álló AF Páterdomb együttese az éllovas Bödét fogadja. A vendégek immár kilenc mérkőzés óta veretlenek, ezt a sorozatukat szeretnék folytatni a hét végén is. A két csapat ősszel nem bírt egymással, 0–0-ra végeztek, remélhetőleg ezen a hét végén gólt vagy gólokat is láthatnak a mérkőzésre kilátogató nézők. A tavalyi ezüstérmes, jelenleg hatodik Gyenesdiás Kinizsi a negyedik Alsópáhok együttesét fogadja és szeretne visszavágni az őszi 4–2-es vereségért, míg az ötödik Türje a tizenkettedik Keszthely Milefához látogat, ugyancsak szombaton.

Vasárnap öt mérkőzést rendeznek északon, a sokáig élen álló, harmadik Zalaszentgyörgy a Police-Ola gárdáját fogadja, akik a csereként pályára lépő Kámán Benjámin góljával az őszi első fordulóban 1–0-ra nyerni tudtak. A hetedik Zalaszentiván a tizedik Nagykapornakhoz, míg a tizenharmadik Botfa a tizenötödik Várvölgyhöz látogat a tavaszi nyitófordulóban. A tizenhatodik Vasboldogasszony azt a Zalaapátit fogadja, akik ellen a 2014/2015-ös szezonban az eddigi egyetlen győzelmüket aratták még az ősszel, akkor Tüttő Balázs és Németh Tamás gólváltása után a 91. percben Farkas Márió állította be a 2–1-es végeredményt. Szintén vasárnap játszik az újoncként a kilencedik helyen telelő Tarr Sprint Andráshida II, ők 17 órakor a zalaegerszegi műfüves pályán fogadják a nyolcadik Z+D Cserszegtomaj együttesét.

A Molnári játékosa Stejer Gábor (balra) két gólt is szerzett a Lenti TSZ ellen, most ismét bizonyíthat. Fotó: Archív/Szakony Attila

A Déli-csoportban a Söjtör a téli szünetben visszaléptette a felnőtt csapatát, ezért a szövetség minden fordulóban az éppen aktuális ellenfelük – az első hét végén a Rédics ez a csapat – javára írja jóvá a három pontot, 3–0-ás gólkülönbséggel.

A többi együttes mindegyike vasárnap lép pályára. Az igen szoros középmezőny elején, a hatodik helyen álló Kerámia Tófej hatpontos találkozón fogadja a hetedik Gelse Termált. A két együttes ősszel gólgazdag mérkőzést játszott egymással, hiába szerzett a góllövőlista éllovasa, Kolperger Szilárd négy találatot is az összecsapáson, végül 2–2-es félidő után a gelseiek győztek 7–4-re és így ők örülhettek a három pontnak. Az éllovas Páka ezúttal a negyedik Alucsat-Zalaszentbalázst látja vendégül. A pákaiak eddig egyetlen vereséget szenvedett a bajnokságban, épp a mostani ellenfelétől kapott ki 4–3-ra az első fordulóban, azóta azonban 14 mérkőzésen nem talált legyőzőre, pontokat is csak egyszer veszített, Felsőrajkon lett 4–4 a végeredmény. A második Z-Service Zalaszentmihály a tizennegyedik Galambokhoz, a harmadik Flexibil Top-Zalakomár a tizenötödik Znet-Mikronet Becsehelyhez, a kilencedik Molnári az újoncként az előkelő ötödik pozíciót elfoglaló Lenti TSZ-hez, a címvédőként tizenegyedik Sportklub Gutorfölde a tizenkettedik Felsőrajkhoz, míg a tizenharmadik Sava-Borsfa-Borsfa a tizedik Reák-Gép Bakhoz látogat a vasárnapi nyitófordulóban.

Szombaton rajt a megyei élvonalban

Rangadóval rajtol északon a másodosztály

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!