Foci

2014.11.20. 18:15

Megyei I - Egy hetet csúszhat az őszi bajnokavatás

Zala megye - Az őszi zárófordulóhoz érkezett a megyei labdarúgó I. osztály küzdelemsorozata. Még három csapat, az Andráshida, a Hévíz és a Lenti is esélyes az őszi bajnoki címre.

Bozó Péter

A forduló már szombaton megkezdődik, öt találkozót rendeznek meg a nyolcból. A listavezető Tarr Sprint Andráshida az idei szezonra jelentősen meggyengült, jelenleg csupán a 13. pozíciót elfoglaló Zalaszentgróthoz látogat. A két együttes ebben a párosításban legutóbb a 2011/2012-es bajnoki évben találkozott egymással, amikor az azóta Balatonszentgyörgyre távozott Komoróczi Bálint góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést, amit Tóth Zsolt öngóljával egyenlítettek ki a vendégek. A mostani találkozó esélyesei mindenképp az andráshidaiak, de a Zalaszentgrót már megmutatta, hogy nem lehet őket leírni, hiszen a 9. fordulóban a Csesztreget győzték le Szép Mór találatával 1–0-ra.

A második Hévíz is odaérhet még az első helyre, a középcsapatnak számító, kilencedik Nagykanizsát látják vendégül. A kanizsaiak öt mérkőzés óta veretlenek, legutóbbi két találkozójukon azonban nyerniük se sikerült, legutóbb a Pókaszepetk ellen 0–2-ről álltak fel. A fürdővárosiak az elmúlt fordulóban a mindenkire veszélyes Csesztreg vendégei voltak és végül 3–0-ra alulmaradtak, szeretnék kijavítani a kisiklásukat.

A lenti Horváth Péter (balra) a Letenye ellen növelheti találatainak számát. Képünkön névrokonával küzd a Csács-NSE elleni meccsen. Fotó: Archív/Katona Tibor

A legnagyobb esélye a jelenleg harmadik Lenti TE Sport 36 együttesének van a őszi bajnoki címre, a zárófordulóban a 15. Letenyével találkoznak hazai pályán. A vendégek már négy mérkőzés óta nem tudtak gólt szerezni és nagyon meg kell küzdeniük, ha be akarják venni Balogh Balázs kapuját. Győzelem esetén a Lenti még nem biztos, hogy be tudja hozni a jelenleg két pontos hátrányát az éllovashoz képest, de erre még lesz egy esélyük, hiszen egy találkozóval kevesebbet játszottak az üldözötteknél.

A szombati játéknapon rangadóra is sor kerül, az újoncként az előkelő ötödik helyet elfoglaló Csács-NSE a hetedik Szerszámsziget-Zalalövő vendége lesz. A hazaiak legutóbb megmutatták, hogy az utolsó pillanatig küzdenek, a 91. percben Darabos Benjámin góljával egyenlítettek Gellénházán. A vendégek sem esélytelenként utaznak Lövőre, hiszen idén már legyőzték a Hévíz együttesét is idegenben és a legutóbbi három találkozójukon mind a kilenc pontot begyűjtötték.

A negyedik Olajmunkás Gellénháza a nyolcadik Tóth-Hús Zalagrár Pókaszepetkhez látogat. Az olajosok két vereséggel kezdték a szezont, azonban azóta nem találtak legyőzőre. Ennek ellenére még a harmadik hely is távolinak tűnik a tavalyi ezüstérmes számára az őszi idény végén, hiszen ehhez a Lentinek mind a két hátralévő találkozóján ki kellene kapnia.

Vasárnapra három mérkőzés marad, a legnagyobb érdeklődés a hatodik Femat Csesztreg vendégjátékát övezi majd, akik a 12. Semjénháza vendégei lesznek az utolsó őszi játéknapon. Annak ellenére, hogy a tabellán 16 pont választja el a két csapatot, várhatóan ismét nagy csatát vívnak egymással a felek. Ebben a párosításban alig több mint egy évvel ezelőtt egy küzdelmes mérkőzésen hiába vezetett már 2–0-ra a Csesztreg, Nagy Gergő vezérletével egyenlíteni tudott a Semjénháza a hat gólt és két kiállítást hozó döntetlen alkalmával.

Szintén vasárnap rendezik a Horváth-Méh Kiskanizsa (14.)–Szepetnek (11.) és a Műszer Automatika Napred (16.)–Lets Do It Technoroll Teskánd (10.) találkozókat is a megyei I. osztály zárófordulójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!