Foci

2014.03.17. 18:24

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágók: Chelsea-Galatasaray, Real Madrid-Schalke 04

A Real Madrid kényelmes, 6-1-es előnyből várhatta a Schalke 04 elleni keddi, hazai visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A másik párharcban a Chelsea az idegenbeli 1-1 után fogadta a Galatasarayt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágói közül a Real Madrid–Schalke párharc már eleve nem volt kérdéses, míg a Chelsea és a Galatasaray kettőséből végül is simán jutott tovább a londoni alakulat.

Tulajdonképpen a Stamford Bridge zöld gyepén rendezett ütközet is a körítése miatt volt érdekes, hiszen az angol fővárosba az isztambuli egyesület színeiben tért vissza a „Kékek" ikonja, Didier Drogba – aki külön is üdvözölte egykori edzőjét, José Mourinhót -, illetve a török kirakatklub fanatikusai remek hangulatot teremtettek. Aztán a meccsen nem a már emlegetett elefántcsontparti csatár, hanem a kameruni Samuel Eto'o került főszerepbe – rögtön a 4. percben határozva is továbbjutó kilétéről.

– Alapvetően más koreográfiát gondoltunk el a találkozóra, de gyors vezetésünk mindent átírt – szerencsére – fogalmazott Eden Hazard a Chelsea szélsője – Azt ugyanis el kell fogadni lassan tényként, hogy csapatunk hálójába nem egyszerű gólt lőni, s ha már vezettünk is a meccsen, azzal esélyeink igencsak megnőttek. Hogy mely' ellenfelet szeretném mondjuk a következő körben? Ezen nem nagyon gondolkodtam: lehet akár a Paris SG, vagy éppen a Real Madrid is...

Az a Real, amely a második meccsén is gálázott a Schalke ellen. Még úgy is, hogy nem a legerősebb tizenegyével állt ki a Ruhr-vidékiek ellen. A találkozó azonban tartogatott kellemes és kellemetlen történéseket is, utóbbinál maradva Jesé Rodríguez sérülése igencsak hosszú kihagyást sejtet, viszont Cristiano Ronaldo két góljával a királyiak eredményességi listáján beérte a negyedik Puskás Ferencet, hiszen már ő is 242 találatnál jár madridi mezben. És aligha lesz itt vége a sorozatának...

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Chelsea (angol) - Galatasaray (török) 2-0 (az első mérkőzésen: 1-1) - 3-1-es összesítéssel a Chelsea jutott tovább.

Real Madrid (spanyol) - Schalke 04 (német) 3-1 (az első mérkőzésen: 6-1) - 9-2-es összesítéssel a Real Madrid jutott tovább.

Kapcsolódó cikkek:

Bajnokok Ligája: előnyben a Barcelona és a Paris Saint-Germain

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!