Foci

2013.06.19. 11:21

Kiskanizsai gólzáporral élen a Tarr Sprint Andráshida SC

Elkezdődött... Nem is akármilyen mérkőzésekkel, hiszen az éllovas Lövőiek például rögtön rangadón fogadták a harmadik Zalaszentgrótot. Utóbbiak remek második félideji teljesítményükkel elhozták a három pontot, így az Ostrom csapat a negyedik helyre esett vissza. A Csesztreg is belekezdett, hiszen a bivalyerős játékoskerettel bíró Gellénházát küldték haza egy ötössel. Az Andráshida hozta a kötelezőt Kiskanizsán, ezzel élre állt a bajnokságban. Eredmények. Az összefoglaló folyamatosan frissül képekkel, videókkal!

Urbanics Pál

Z. Becsali-Tungsram LSE - Tóth-Hús Pókaszepetk SE 3-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 300 néző. Jv.: Deutsch.

Z. Tungsram: Lepár - Goldfinger (Gáspár), Salamon, Gulyás, Kiss, Szekeres, Horváth Z., Farkas, Lukács (Simon), Orbán, Horváth (Dömötör). Edző: Lepár Attila.

Pókaszepetk: Juhász - Pintyőke, Füzi, Csík (Tibola), László, Száraz, Seres, Hemela (Büki), Csécs Z., Mondai, Huszár (Varga). Edző: Németh Ferenc.

Kora tavaszi időjárás fogadta a csapatokat, és a vendégek mintha kicsivel elszántabban kezdték volna a találkozót. Jelezte ezt például, hogy kis híján tizenegyeshez jutottak, amikor Csécset a 16-oson belül szerelte Kiss - a játékvezető azonban továbbot intett, így elmaradt a büntető. Pár perccel később ismét Csécs került helyzetbe, ám közeli fejese inkább hazaadás volt, mint veszélyes próbálkozás. A félidő hajrájában aztán egy ordító vendégziccer kihagyása után Horváth Zoltán büntetett - jó labdát kapott a jobb szélen és a kilépő Juhász mellett a kapu jobb sarkába emelt: 1:0. A második játékrész Horváth Balázs elpuskázott ziccerével kezdődött, majd állandósulni látszott a hazai fölény. A 68. percben Lukács szépen kanyarított középre egy szabadrugást, Gáspár gyönyörűen érkezett és az elalvó Juhászot megelőzve a kapu közepébe stukkolt: 2-0. Nem sokkal később Horváth Zoltán egyedül vihette a kapusra a labdát, ám Juhász bravúrral védeni tudott. A 89. percben aztán a csereként beálló Dömötör tette fel az i-re a pontot. Szépen fordult le védőjéről a 16-os jobb oldalán, és 12 méterről gyönyörűen kilőtte a bal felső sarkot. Juhász nyújtózkodott ugyan, de esélye nem sok volt: 3-0.

A Tungsram tehát jól kezdte a tavaszt és megszerezte idei negyedik győzelmét.

Gólszerzők: Horváth Z., Gáspár, Dömötör.

Jók: Gulyás, Horváth Z., Farkas, Orbán, illetve Büki, Csécs Z.

Ifjúsági: Z. Tungsram - Pókaszepetk 1-1.

 

Femat Csesztreg SE - Gellénháza-Farkas-Pálinka 5-0 (2-0)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Varga P.

Csesztreg: Balogh - (Pethő II.)  Kasza, Molnár, Hermán, Nemsics (Kocsis), Kiss, Nagy Szabó Zs., Bagó (Csóbor), Szabó P., Pethő I. (Horváth). Edző: Fentős Pál.

Gellénháza: Dóra - Simon (Balog Cs.), Miklós, Friss, Dávid, Farkas T., Farkas M. (Varga), Koczor, Borsos Cs., Bakos (Szegleti), Nyári (Borsos D.). Edző: Kovács Imre.

Kitűnő tavaszi szezonnyitó, ahol a játék minden elemében jobb hazaiak megérdemelten nyertek a jó erőkből álló Gellénháza ellen.

Gólszerzők: Nagy, Pethő I. (2), Szabó P., Kiss.

Jók: Nagy, Pethő I., Szabó P., Szabó Zs., illetve senki.

Ifjúság: Csesztreg - Gellénháza 1-4.

A videóért nagy köszönet Horváth István Sityunak!

Kiskanizsai Sáskák SE - Tarr Sprint Andráshida SC 1-5 (1-1)

Kiskanizsa, 150 néző. Jv.: Földszin.

Kiskanizsa: Munkácsi - Németh (Cserfő), Lakics, Horváth, Rajnai, Szélei (Farkas), Kálcsics, Csordás, Ganzer, Kálovics, Szántó. Edző: Ifjovics Ferenc.

Andráshida: Osbáth - Török (Bakonyi), Sági A., Rohonczi, Dobos A. (Kovács L.), Horváth T. (Huber), Szíjártó, Varga, Sifter (Sziráki), Tóth L. (Kovács B.), Sági G. Edző: Dobos Sándor.

Már a hetedik percben vezetéshez jutott a vendégcsapat, hiszen a pályára hosszú szünet után visszatérő Tóth László magabiztosan lőtte a hálóba azt a büntetőt, amit egy 16-oson belüli lerántásért adott Földszin játékvezető: 0-1. A hidaiak azonban nem örülhettek sokáig, hiszen Kálcsics Ferenc szép cselsorozata után jól ugratta ki a bal szélen kilépő Lakicsot, aki nem habozott egyenlíteni a 16. percben: 1-1. A félidő hátralévő részét végigtámadta a vendéggárda, ám nem koncentráltak eléggé, így elmaradt a vezetőgól.

A második félidő Sági András góljával kezdődött, ezzel pedig beindult a Hida-henger. Előbb Horváth Tamás buktatása után megítélt büntetőt jutatta a kapuba Tóth (1-3), majd a csereként beálló Kovács Levente gurított el a kapus mellett egy szép akciót követően (1-4). A 86. percben Sági Gábor lépett ki a védők közül a jobb oldalon, önzetlenül centerezett középre, ahol az érkező Kovács Bálint állította be a végeredményt: 1-5. A Hida hozta a kötelezőt.

A mérkőzés után Dobos Sándor vezetőedzővel váltottam néhány szót:

- Nehezen indult az eleje, de végül egy nagyon sima győzelem lett a vége. Mit szól a bemutatkozáshoz?

- Nekem az volt a fontos, hogy valahogy nyerjük meg ezt a mérkőzést. Tartottam tőle, mert a felkészülés során végig műfüvön játszottunk, az utolsó egy hétben tudtunk csak rámenni a "rendes" fűre. Tökéletesen elégedett lettem volna egy egygólos győzelemmel is. Tudtuk, hogy nem lesz itt egyszerű a játék. Jól kezdtünk, aztán talán egy kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, annál meg sokkal jobb csapat a Kiskanizsa - mindig is mondtam - , hogy utolsó helyezett legyen. Már ősszel is voltak erre utaló jelek, most meg kimondottan szervezetten játszottak. Úgyhogy én maximálisan elégedett vagyok a csapatommal. Egy kicsit nehézzé tették maguk számára a mérkőzést, de úgy gondolom, hogy kétség nem férhetett hozzá, hogy ezen a délelőttön miénk lesz a három pont.

- Volt két nagy visszatérő a csapatban, a gólvágó Tóth Laci és Sziráki Péter. Mindketten hosszú sérülés után tértek vissza, mennyire volt elégedett velük?

- Elégedett voltam, mert mindketten jól megoldották a feladatukat. Laci jól koncentrált a 11-eseknél, játékban egy kicsit talán több maradt benne. Ők fokozatosan veszik fel a ritmust, de nagyon örülök a visszatérésüknek, hiszen szükség lesz rájuk a ránk váró hosszú sorozatban.

- Toronymagas esélyesként tekint a Hidára a megyei futballszakma...

- Igen, de mi nem hagyjuk kiénekelni a sajtot a szánkból. Viccet félretéve: a jelenlegi mezőnyben a Csesztregnek, a Lövőnek és a Szentgrótnak is legalább olyan erős játékoskerete van, mint nekünk. Hosszú még a címvédésig vezető út, nagyon oda kell tenni magunkat, hogy sikerüljön.

Gólszerzők: Lakics, illetve Tóth L. (2), Sági A., Kovács L., Kovács B.

Jók: Munkácsi, Horváth, Kálcsics, illetve Sági A., Tóth L., Sági G.

Ifjúsági: Kiskanizsa - Andráshida 6-2.

 

Evo-Komplex Egervár SE - Semjénháza SE 1-3 (1-2)

Egervár, 100 néző. Jv.: Siket L.

Egervár: Németh - Cséve, Szente, Papp, Varga Sz., Csalló, Bencze, Bognár, Dömötör, Illés, Krajczár. Játékos-edző: Bencze Péter.

Semjénháza: Benkő - Hollander, Mulasics, Csóka (Stropka), Nagy, Kuzma, Szollár, Szabó, Mód (Beke), Kónya (Kovács), Tóth Z. (Kocsis). Játékos-edző: Csóka Zsolt.

A gyenge napot kifogó hazaiak ellen megérdemelten nyert a rutinos vendégcsapat.

Gólszerzők: Illés, illetve Csóka, Szollár, Tóth Z. (11-esből).

Jók: senki, illetve az egész csapat.

Ifjúsági: Egervár - Semjénháza 1-13.

Műszer Automatika FC Napred - Miklósfa SE 3-0 (1-0)

Tótszentmárton, 350 néző. Jv.: Molnár.

Tótszentmárton: Lajkó - Sütő, Grudics, Kovács I., Tislér, Horváth, Kósa (Plánder), Kovács Gy., Markek D., Markek P. (Kotnyek), Kőrösi M. (Kőrösi D.). Edző: Visnovics László.

Miklósfa: Hovánszky - Verebélyi, Papp, Majtán T., Majtán G., Antalics, Orbán, Korpics (Horváth), Pongrácz, László L. (Gerencsér), László R. Edző: Harcz Lajos.

Jó mérkőzésen sima hazai győzelem.

Gólszerzők: Kovács Gy., Kőrösi M., Horváth R.

Jók: Kovács Gy., Kovács I., Grudics, Kristóf, Sütő, illetve Hovánszki, Majtán T., Pongrácz.

Kiállítva: Verebélyi (Miklósfa, 78. p.).

Ifjúsági: Tótszentmárton - Miklósfa 4-3.

Lenti TE - Let's Do It Technoroll Teskánd 2-0 (1-0)

Lenti, 200 néző. Jv.: Husz.

Lenti: Papp - Nagy, Balla, Czigány, Lőrincz, Szekeres, Kondákor, Kiss (Orbán), Pozsgai (Szalai), Takács (Kosár), Völgyi (Sebők). Edző: Hermán István.

Teskánd: Fábián - Milei (Lyes), Szabó A., Szita, Szabó B. (Farkas), Lepár, Zelkó (Kristóf), Kellerman, Mátyás, Palkó (Vass), Gerencsér (Pataki). Edző: Jandovics Jenő.

A kiállítás utáni sok helyzetet kidolgozó hazai csapat megnehezítette saját dolgát.

Gólszerzők: Völgyi, Kiss.

Jók: Takács, Kiss, Szekeres, Szalai, illetve az egész csapat.

Kiállítva: Kellermann (Teskánd, 25. p.).

Ifjúsági: Lenti - Teskánd 1-2.

A videót Horváth István Sityu készítette

Szerszámsziget Zalalövő TK Legea - Zalaszentgróti VFC 0-3 (0-0)

Zalalövő, 200 néző. Jv.: Kiss N.

Zalalövő: Horváth G. - Horváth P., Csáki, Kósik, Hozbor, Pásztor (Toplak), Erdei, Kaszás, Gál (Galambos), Pintér, Flander (Boros). Edző: Ostrom János.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Balogh A., Hajmási, Éder, Balogh Z. (Komoróczi), Páli, Kovács D., Ferenczi, Varsányi, Virágh, Tóth D. (Nagy K.). Edző: Rózsa László.

Az első félidőben többet támadott a hazai csapat, azonban a rangadó a második félidejében jobb volt a Zalaszentgrót, amely valamennyi helyzetét gólra váltotta.

Gólszerzők: Tóth D. (2), Komoróczi.

Jók: Horváth P., Erdei, Pásztor, illetve az egész csapat.

Ifjúsági: Zalalövő - Zalaszentgrót 0-1.

Szabadnapos: Szepetnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!