Foci

2012.06.14. 01:22

Balotelli, a zseni

Why Always Me? — Miért mindig én? Ezt a nagyon „szerény” és „szimpatikus” mondatot villantotta rajongóinak és ellenségeinek Mario Balotelli mez alatti pólójáról a világ felé egy házi eltiltása után szerzett gólját ünnepelve - Munkácsi Imre írása.

Munkácsi Imre

Az önmagát nemes egyszerűséggel zseniként definiáló, mások szerint szimplán szociopata futballista 21 éves kora ellenére talán már többször szerepelt botrányai, mint góljai miatt a címlapokon. A modernkori labdarúgás közel másfél évszázados történelmében persze nem ő az egyetlen aki játéka, futballtudása mellett a pályán extravagáns, kezelhetetlen viselkedésével, azon kívül alkohol-, szex-, sőt, egyikük-másikuk drogbotrányaival is témát adott az ilyesmire mindig éhes sajtónak. George Best, Eric Cantona, Paul Gascoign, vagy az „isteni” Diego Maradona is fékezhetetlen volt, ha arra támadt kedve. Hogy játékában Balotelli eljut- e az említett zsenik szintjére, az most, az Eb-n is eldől, ahová Prandelli kapitány a szakma és a média kételyeivel kísérve vitte magával, mert: „...szerves része a válogatottnak”. Ha ugyanis a fenegyerek csak a játékra koncentrál, akkor valóban zseniális. De tud-e úgy Balotelli lenni...?

EB-híre itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!