Foci

2012.04.26. 16:41

ZTE FC - Jahic és Panikvar is házi büntetést kap

A ZTE FC labdarúgó csapatánál mindenképpen házi büntetést kap Safet Jahic és Leon Panikvar, ám, hogy milyen mértékűt, erről egyelőre nem beszélt Nagy Ferenc elnök.

Kerkai Attila


A Videoton elleni szombati találkozón kiállított két zalai játékos kalandos körülmények között jutott a kiállítás sorsára, de az MLSZ fegyelmi bizottsága mindkettejüket augusztus 31-ig eltiltotta a mérkőzésektől. Nagy Ferenc elnök már jelezte, hogy meghallgatást kér a klub a fegyelmi bizottságtól, hogy tájékozódjanak, mi alapján kapta a két labdarúgó a súlyos büntetést. Az elöljáró jelezte: nem vitatják a sportszerűtlenség tényét, de azt is szeretnék tisztázni, hogy mi váltotta ki az indulatot a játékosokból, hiszen feketén-fehéren kiderült, hogy téves játékvezetői döntések előzték meg a botrányos jeleneteket. Közben az is szóba került: akár mindkét játékossal azonnal szerződést bonthat  a klub. Valóban ezt tervezik?  kérdeztük az elnököt. 
 
- Mindenképpen megvárjuk, mi hangzik el az általunk kért meghallgatáson, melynek az időpontja egyelőre nem ismert   - kezdte Nagy Ferenc.  - Panikvar szerződése a szezon végén lejár, Jahic-ot viszont hosszabb távú szerződés köti a klubhoz, de most hónapokig nem állhat a rendelkezésünkre, s ezt a körülményt is figyelembe kell venni. Házon belül mindenképpen tartunk egy vizsgálatot.

Az eltiltás egyébként -  úgy tudjuk  - csak  magyar mérkőzésekre vonatkozik, így ha időközben a két játékos  más országba szerződne, felszabadulnának az eltiltás alól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!