Foci

2011.12.07. 17:19

A Zetében szeretnének focizni

A ZTE FC felnőtt labdarúgói csalódást keltő produkciót nyújtottak az ősszel. Az utánpótláskorúak közül néhányan jeleskedtek, ketten is korosztályos válogatottak lettek.

Bóbics László


A U16-os mezőnyben Biró András remekelt.

– Keszthelyen Fodor László edző irányítása alatt kezdtem el focizni – kezdte bemutatkozását a szerény, de tehetséges fiatalember. – A szüleimmel Gyenesdiáson élünk és oda jártam iskolába. Most a ZTE FC Akadémia diákja vagyok. Egerszegen Kovács László a trénerem.

– Milyen poszton szerepelsz?

– Előretolt csatárt, amolyan éket játszok. A jobb lábam az erősebb, de fejjel is elég veszélyes vagyok az ellenlábas kapujára. Tizenöt bajnokin 16 gólt rúgtam.


Ennek köszönhető, hogy meghívtak a válogatottba?

– Valószínű. Már voltam több közös foglalkozáson. Szeretnék minél többször címeres mezben szerepelni és a ZTE FC nagy csapatában bemutatkozni.

– Ki a példaképed?

– Messi. Gólerős, kiszámíthatatlanul cselez, félelmetes csatár. Arra a szintre csak a zsenik jutnak, de sok munkával remélem én is NB I-es futballista lehetek majd. Ha ez sikerül, nagyon boldog leszek. A szüleimnek és az edzőimnek már eddig is nagyon sok köszönettel tartozok.


A megyeszékhelyiek NB III-as csapatában szerepel Pál Dávid, aki az U19-es válogatott keretének tagja.

– Nagykanizsán kezdtem focizni és hat éve heti kétszer buszoztam Egerszegre edzeni. Később a megyeszékhelyre költöztem és az Ady-gimnázium diákja vagyok. Jövőre végzek – mondta a reményteljes fiatalember. – Az iskola mellett jól elfér a foci. Fujsz Ferenc az edzőm, az NB III-as gárdában pedig Preisinger Sándor. Régebben többnyire középpályás voltam, de a harmadik vonalban a trénerem úgy gondolta, hogy hatékonyabb a teljesítményem, ha szélső védőt játszok.

– Mi a helyzet a válogatottnál?


– Pályára léptem már a finnek ellen és még számos találkozón. Jártunk Szerbiában, Máltán, legutóbb Portugáliában edzőtáboroztunk.

– Milyen terveid vannak a futballban?

– Most az a legfontosabb, hogy a válogatottal jussunk ki a korosztályos Európa-bajnokságra. Ha jól tudom, Fehéroroszországban rendezik a tornát. Utána minél előbb jó lenne a Zete felnőttcsapatában játszani. Élvonalbeli focista szeretnék lenni és egyszer külföldre szerződni.



Futball

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!