Foci

2011.09.10. 06:20

Fradi-ZTE: Pruknernél az előny, de a csapatán a nyomás

Néhány hete még a zöldeket irányította, pár napja pedig már a kék-fehérek munkájáért felel. Prukner László még afféle átmeneti állapotban van az FTC és a ZTE FC kispadja között, de vasár- nap nem választhat: az egerszegi oldalon foglal majd helyet az Üllői úton.

Kerkai Attila

Kétségtelen, ha valaki eldöntené, hogy megpróbál sporttémájú színdarabot fabrikálni mondjuk egy edzőváltás köré, remek ötletet meríthetne Prukner László esetéből. Az edző több, mint egy évet töltött el az FTC csapatánál, ahonnan négy hete távozott, s mert hívta a ZTE FC - melynél szintén a váltás mellett döntöttek -, elfogadta az ajánlatot. A múltjához képest mindkét csapat szerény teljesítményt nyújt eddig a szezonban, s itt ad pikáns töltést az élet a történetnek: vasárnap (18 óra, tv: Sport2) az FTC fogadja a ZTE FC-t, avagy Prukner azonnal visszatér előző állomáshelyére.

És a szakember leül a zalai kispadra a találkozón. A héten ennek kapcsán a sportsajtóban volt némi polémia, melyben az új zalai szakvezető szerint akadtak azért félreérthető momentumok.


- Amikor felmerült, hogy a ZTE-hez kerülhetek, Nagy Ferenc elnöknek jeleztem: nem szeretnék leülni az első mérkőzésen a kispadra az Üllői úton. De nem azt mondtam, hogy nem is ülök le - mondta Prukner László tegnap, amikor már a vasárnapi találkozó esélyeivel kapcsolatban megkerestük. - Akkor is abban maradtunk, hogy még megbeszéljük mindezt, s mert arra kért, hogy legyek a helyemen, ott is leszek. Az biztos, hogy vasárnap nagy nyomás nehezedik majd a csapatra emiatt.

Méghozzá arra a ZTE-re, amelynek legalább annyira szüksége lenne a győzelemre, mint a szintén gondban lévő FTC-nek. Prukner Lászlót arról is kérdeztük: ez alatt a néhány nap alatt sikerült-e kiderítenie , végül is mi a baj az egerszegiekkel?

- Ideérkezésem előtt, a múlt héten már beszéltem a játékosokkal arról, hogy milyenek a belső viszonyok - válaszolta. - Azt akartam feltérképezni, van-e olyan komoly belső gond, ami miatt megoldhatalan lenne a feladat számomra is. A kudarcsorozat természetesen valamennyire megosztotta a társaságot, de ez természetes is, azonban úgy látom, hogy nincs olyan éles konfliktus, ami miatt ne lehetne eredményesen dolgozni. A társaság az elmúlt négy-öt évben hozzászokott ahhoz, hogy a mezőny első feléhez tartozik, csakhogy ez már nem a korábbi évek valamelyike, amikor három vereség után jött a fordulat. Most már sokkal több vereség van a hátuk mögött, s érezni kell ennek a súlyát.

Tehát pontok kellenének, de vajon melyik csapat szerzi meg holnap ezeket? Prukner szerint az a fél, amelyik jobban bírja majd a nyomást - minden ezen múlik.

- Van még két edzésünk a mérkőzésig, s bár nem sok időt töltöttünk együtt, az apátiából ki kell rángatni a társaságot. Ha előrelépünk a pályán mutatott csapategységben, akkor pontot vagy pontokat szererezhetünk. Van viszont egy csomó gondunk, például Meyét péntekig még nem láttam edzeni, hiszen a gaboni válogatottnál volt, aztán Kamber sem edzett torokgyulladása miatt és vannak további sérültek is. Varga például biztosan nem játszhat és talán Kovács Gábor sem - adott pillanatnyi helyzetjelentést a szakvezető.

Prukner Lászlónak viszont van egy előnye, a helyére került Détári Lajossal szemben: sokkal jobban ismerheti most az ellenfelet, mint a Fradi új szakvezetője. A kérdésünk pedig úgy szólt: a saját csapata ellen készíti-e fel a ZTE FC-t?

- Igen, ismerem az ellenfelet, tudom, hogy ki mire képes, s erre felhívom mostani csapatom figyelmét is - válaszolta a megszólított . - Négy hete jöttem el az Üllői útról, alapvetően ez idő alatt nem változtak meg ott a dolgok, de persze biztosan lesznek az FTC játékának számomra új elemei. Ahogy nálunk is akadnak ilyenek a korábbiakhoz képest.


További információk:
- A Fradi saját pályáján nyomasztó fölényben van a Zetével szemben: 33 találkozójuk közül 22-t megnyert, a ZTE 3-szor örülhetett, az összesített gólkülönbség hazai szempontból 88-29    
- Az utóbbi tíz alkalommal ugyanakkor valamivel jobban teljesített a Zete: belefért a legutóbbi győzelem (2007. július, Egressy góljával 0-1), valamint négy döntetlen is    
- A kék-fehérek másik két sikere 1983-ból (0-2; gól: Gass, Török; edző: Gellei Imre), valamint 1987-ből (1-3; Farkas Cs. 2, Páli; Szabó Rezső) való    
- A ZTE mai állományából Szalai, Balázs, Turkovs, Kamber és Kocsárdi lőtt gólt az Üllői úton



Sport: futball rovat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!