Foci

2011.08.26. 06:35

Győr- ZTE: A döntetlen is jó lenne...

Ismét hálátlan feladat vár a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapatára: a tabella végén szerénykedő zalaiak ma 18 órától (tv: SportM) az eddig hibátlan Győri ETO vendégei lesznek.

Kerkai Attila

- A történelem nem mindig ismétli önmagát, de persze örülnék, ha így történne - vette a lapot a szakvezető, hiszen nagyjából egy esztendeje épp a védő góljával nyert Győrben a ZTE FC. - A lényeg, hogy egy nagyon jó passzban lévő csapat otthonába látogatunk, amelynek ugyan kissé hullámzó a játéka, de megtanult nyerni. Kevés változás történt náluk a nyáron, így stabil együttessé vált az ETO, s nagyon egységes képet mutat. Egyébként pedig kár is szaporítani a szót: amelyik csapat hatból hatot nyer, az nem lehet rossz.

A ZTE FC viszont egy szerzett ponttal a tabella alján szerénykedik, és a kérdés az: Csank János képesnek tartja-e csapatát arra, hogy fricskát mutasson a menetelő ellenfélnek. Továbbá: összeáll-e a Meyé-Tököli csatár páros? Elvégre leginkább e kettőstől várják a zalai szurkolók is, hogy lendítsen a csapat szekerén.

- A győzelem nem tervezés kérdése, ugyanis a pályán dől el minden - vélekedett a szakember. - Tény, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben, de még nem kell pánikolni, így le kell vetkőznünk az esetleges görcsösséget. A pálya közepét nem lenne szabad elvesztenünk, s arra kell törekednünk, hogy ne birtokolja sokat a labdát az ellenfél. Az elejét pedig nagyon meg kell fognunk , a Győr ugyanis általában nagyon jól kezdi a mérkőzéseket, tele önbizalommal. A másik dolog, hogy úgy vélem, számíthatok Meyére, bár megsérült a legutóbbi mérkőzésen és több edzést is kihagyott. Vagyis biztos, hogy játszhatnak együtt Tökölivel.

A remélt eredményre rákérdezve a szakember nem jósolt, annyit viszont megjegyzett: aki nem tartaná jó eredménynek akár csak a döntetlent is, az nézzen a táblázatra...

Csank János az NB I 7. fordulójában sem számíthat a még mindig sérült Bulatovicra és Vargára. A tervezett kezdőcsapat pedig így fest: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Gergő, Turcsik - Kamber, Szalai, Horváth, Balázs Zs. - Meyé, Tököli.

Csank János az NB I 7. fordulójában sem számíthat a még mindig sérült Bulatovicra és Vargára. A tervezett kezdőcsapat pedig így fest: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Gergő, Turcsik - Kamber, Szalai, Horváth, Balázs Zs. - Meyé, Tököli.

 - A Győri ETO fölényben van hazai pályán a ZTE-vel szemben: 37 eddigi meccsük közül a zöldek 20-at nyertek meg, míg a ZTE hétszer örülhetett.  A gólkülönbség hazai szempontból 63-48    

- A tavaly őszi 1-0-ás za-  lai siker kilenc idényen át tartó zalai nyeretlenség (közte hét vereség) végére tett örömteli pontot    

-  A ZTE mai keretéből  az ETO ellen vendégként Bogunovic mellett csak Szalai tudott gólt szerezni    

- A ZTE győri gólkirálya  Kenesei Krisztián 5 találattal, mögötte Józsi György és Preisinger Sándor következik 3-3 góllal

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!