Foci

2011.05.24. 12:15

Megye II.: A Szepetnek nyerte a déli rangadót!

Északon pontot lopott a listavezető Vonyarctól a Vasboldogasszony, a Gellénháza pedig a Zalaszentiván elleni győzelmével feljött a második helyre. A Kertváros legyőzte a Zalaszentmihályt míg a Páterdomb Gyenesdiáson vérzett el. Délen kiütéssel győzött és feljött a harmadik helyre a Kiskanizsa, a listavezető Szepetnek parázs hangulatú meccsen verte a második Rédicset és immár öt ponttal vezet. Eredmények.

Urbanics Pál

Gyenesdiás KSK – AGFS Páterdomb 2-1 (0-1)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Kozma (Aczél L., Molnár)

Gyenesdiás KSK: Gombár - Dely, Hegyesi, Csík, Mosdósi, ifj. Durgó (Nagy R.), Rédei, Majtász (Fehér), Hegedüs (Németh L.), Majsa, Purt. Edző: Durgó Miklós.

AGFS Páterdomb: Bucsics - Gyenese R. (Gazdag), Csikós, Turi, Németh Zs., Révész (Marton), Gyenese T., Farkas R., Farkas T., Bita, Kaj (Milics). Edző: Pergel Attila.

Gólszerzők: 5. perc: Durgó, 1-0. 54. perc: Farkas, 1-1. 62. perc: Purt, 2-1.

Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született.

Jók: A teljes hazai csapat, illetve senki sem dicsérhető a vendégektől.

Ifjúsági: Gyenesdiás KSK - AGFS Páterdomb 1-3.

Tudósított: Góth Imre

Olajmunkás SE - Zalaszentiván SE 2-0 (0-0)

Gellénháza, 100 néző. Jv.: Varga Péter (Freischmid Zsolt, Husz Gergő)

Olajmunkás SE: Tóth - Szabó, Nagy (Déri), Miklós, Katona, Bakos Cs., Gulyás, Bakos D., Borbély (Szegleti), Novák, Varga (Illés). Edző: Bita Gyula.

Zalaszentiván SE: Kerekes - Józsa, Udvardi, László (Horváth N.), Tóth M., Tóth P., Csiszár, Büki (Hajzer), Németh, Kiss B., Szilasi (Kiss M.M.). Edző: Simon Károly.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, a kapuk alig kerültek veszélybe. A fordulást követően a hazaiak szereztek vezetést egy erősen vitatható 11-esből, majd Józsa kiállítása után a vendégek előtt adódtak ziccerek, ám végül egy kontra után eldőlt a meccs.

Gólszerzők: Novák, Déri

Jók: Szabó, Bakos Cs., Novák, illetve Tóth M., Németh

Kiállítva: Józsa (Zalaszentiván SE)

Tudósított: Kaszás László

Csács-Nemesapáti SE - Várvölgy SE 3-1 (1-0)

Nemesapáti, 120 néző Jv.: Siket László (Szente Róbert, Horváth Péter)

Csács-Nemesapáti SE: dr. Sinkó - Káli, Fajt, Soós B., Nemes M., Kovács, Bálint, Csiszár A., Schroll D. (Csiszár Sz.), Soós K. (Ocskó), Tóth K.R. Edző: Schroll Jenő.

Várvölgy SE: Szabó - Szi Ferenc, Benke, Czimondor, Polgárdi, Torma (Noé), Cserép R.(Kurdi), Bicsérdi, Gelencsér, Cserép D. (Vass), Pintér. Edző: Katona József.

Az első húsz percben mindkét csapat inkább a biztonságos védekezésre helyezte a hangsúlyt, így a kapuk nem igazán forogtak veszélybe. Aztán egy ártalmatlannak tűnő szituációból vezetést szerzett a hazai csapat, Bálintot hagyták a vendégvédők szabadon, aki élt a lehetőséggel 1-0. Ezt követően a várvölgyiek kettő alkalommal is a kapuvasat találták telibe, majd a hazaiak kapusa hárított több alkalommal is bravúrral. Szünet után még el sem foglalták a helyüket a nézők, amikor Schroll D. növelte az apátiak előnyét 2-0. A gól után ismét a vendégek vették át a játék irányítását, ám támadásaikból hiányzott az átütőerő. A 60. percben egy kontrát követően Fajt lépett ki a leshatárról, és emelte a játékszert a vendégek kapujába 3-0. A vendégcsapat ezt követően mindent egy lapra tett fel, újra és újra támadásba lendült a szépítő találatért, küzdeni akarásukat siker koronázta, a játékvezető megevett a büntetőterületen belül történő esést, a 11-est Gelencsér értékesítette 3-1.

Két jól felkészített csapat mérkőzését láthatták a nézők, amelyen az apátiak megérdemelten nyertek a mezőnyben jól futballozó és a szerencsével ezúttal hadilábon álló vendégek ellen.

Jók: dr. Sinkó, Káli, Fajt, Nemes M., Schroll D., illetve Benke, Pintér, Bicsérdi

Ifjúsági: Csács-Nemesapáti SE – Várvölgy SE 2-2 (0-2)

Tudósított: Horváth László

Vonyarcvashegy SE - Vasboldogasszony LSE 1:1 (0:0)

Vonyarcvashegy, 100 néző. Jv.: Rácz Tibor (Hegedűs Árpád, Cserfő György)

Vonyarcvashegy: Nagy István - Páncsics István, Zsohár Balázs, Gelencsér Gyula (’55 Zsohár Péter), Németh Gyula, Pintér Tamás, Hudop Tamás, Kovács Péter, Szeles Patrik (’70 Kenesei Gábor), Lajtai Roland (’74 Barcza Zoltán), Balogh Gergely. Edző: Lajtai Roland.

Vasboldogasszony: Gál János - Pongrácz Zoltán, Farkas Béla, Zámbó Péter, Gerencsér József, Karcsics Ádám, Dalla József, Karcsics Dávid (’65 Farkas Gergő), Horváth Zoltán, Molnár Norbert (’46 Rédei Róbert), Bertók József. Edző: Konrád Péter.

Gólszerzők: ’90 Kenesei Gábor illetve ’78 Bertók József

Kiállítva: ’79 Dalla József (Vasboldogasszony) második sárga lap után 

A Vonyarcvashegy a bajnoki címért, a Vasboldogasszony a bennmaradásért küzdött, így mindkét csapaton nagy volt a nyomás a mérkőzés előtt. Ugyan a hazaiak jóval esélyesebbnek tűntek, de köztudott, hogy aki az „életéért” küzd, néha a legnehezebb ellenfél.

A mérkőzés kezdetét jelző sípszó után a csapatok „ismerkedés” helyett azonnal egymásnak estek, jelezve ezzel, hogy semmit nem akarnak a véletlenre bízni. Az első játékrészben a hazaiak klasszikus támadófutballal, míg a vendégek kontrákra építkezve próbáltak eredményesek lenni. Ebben az időszakban a vendégek tűntek aktívabbnak, több ígéretes helyzetet puskáztak el. Úgy tűnt, a hazaiakat jobban megviselte a „győzelmi kényszer”, nem igazán tudták kibontani a játékukat, míg a vendégek kontrái, pontrúgásai folyamatosan veszélyt jelentettek, de gólt sem ők, sem a hazaiak nem tudtak a szünetig elérni, így eldöntetlen mérkőzésállással vonultak pihenőre a mérkőző felek.

A játékosok a szünetben alaposan megcsapolták az ivóvízkészletet és folytatták a küzdelmet. A játék képe nem nagyon változott a második félidőre, talán csak a nagy meleg miatt az iram hagyott egy kicsit alább. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de gólt nem értek el egészen a 78. percig, amikor a vendégek gólfelelőse, Bertók József egy szép kontra végén eredményes volt (0:1). Úgy gondolta a vendégcsapat, hogy nem szabad a vasboldogasszonyi „hagyományokkal” szakítani, muszáj valaminek történni a mérkőzésen – mint ahogyan ez eddig oly gyakran előfordult Talán egy perc sem telt a gól után, amikor a vendégek játékosa érthetetlen módon mezénél fogva visszarántotta ellenfelét a félpályánál Villant a jogos sárga lap, de mivel ez már a második volt a játékosnak, idő előtt mehetett zuhanyozni. Az eset után az addig kicsit erőtlenül futballozó vonyarci csapat „vérszemet” kapott, az utolsó tíz percre teljesen beszorította a vendégeket a térfelükre. Ugyan a vasboldogasszonyiak hősiesen védekeztek, de a vonyarci nyomás a 90. percben góllá érett, Kenesei Gábor találatával kiegyenlítettek.

A látottak alapján a végeredmény teljesen igazságos, fontos pontot szerzett mindkét csapat. Az, hogy ez az egy pont mire lesz elég a hazaiaknak illetve a vendégeknek a végelszámolásnál, pár forduló múlva kiderül. A játékvezetők működése kiváló volt, az adott lapok mind jogosak. Talán a vendégek figyelhettek volna jobban, hiszen az összeszedett színes lapok miatt a következő fordulóra erősen megfogyatkoztak

Ifjúsági mérkőzés: Vonyarcvashegy - Vasboldogasszony 2:1

Tudósított: Konrád Péter

További eredmények:

Police Ola LSK - LE Alsópáhok 3-1 (-0), Türje SE - Sármellék FC 1-2 (0-1), Kertvárosi LSC-Ságod - Prímagép Zalaszentmihály 1-0 (1-0), Zalaapáti SE - Becsvölgye SE 4-1 (2-1).

A bajnokság állása

1.

OLDALTÖRÉS: Déli-csoport

Szepetnek SE - Rédics KSE 3-0 (0-0)

Szepetnek SE - Rédics KSE 3-0 (0-0)

Szepetnek SE - Rédics KSE 3-0 (0-0)

Szepetnek. Jv.: Beke Zoltán

Szepetnek: Magyar, Szalai, Lenner, Tivolt (Grabant), Kovács, Kalinics, Balázs, Budai, Nagy, Iványi A. (Kulcsár), Takács (Iványi L.). Edző: Iványi Lajos.

Rédics: Kerese, Boronyák, Vitéz, Balogh (Rostási), Kiss B., Lenner, Kiss G., Szabó, Nagy, Gúzs (Szüts), Horváth. Edző: Fekete József.

Gólszerzők: Grabant, Budai, Nagy

Kiállítva: Boronyák (50'), Kiss G. (50'), Horváth (50')

Az első gól utáni három vendégkiállítás eldöntötte a mérkőzést.

Zalaszentbalázs SE - Kiskanizsai Sáskák SE 1-5 (1-3)

Zalaszentbalázs. Jv.: Pető

Zalaszentbalázs: Szántó, Horváth, Árok, Varga Z. (László), Rózsa (Hajmási), Hajmási, Tamás, Gyurkó, Nagy, Sonkoly (Györkös), Varga B. Edző: Fuisz László.

Kiskanizsai Sáskák SE: Borsos, Csordás (Földesi), Kálovics, Szántó, Rajnai, Anger, Visnovics (Simon), Farkas, Horváth (Dolmányos), Németh, Ganzer. Edző: Ifjovics Ferenc.

Gólszerzők: Nagy, ill. Németh, Farkas (2), Visnovics, Simon

A játék minden elemében jobb volt a vendégcsapat.

Nagykanizsa-Bagola VSE - Hahót SE 4-2 (2-1)

Nagykanizsa. Jv.: Nagy Tímea

Nagykanizsa: Cser, Kalamázs (Bicskei), Kovács (Szabó), Horváth, Marczin, Potyi, Kalmár, Harangozó, Lovkó, Popovics, Kalmász. Edző: Popovics Lajos.

Hahót: Horváth Gy., Zsohár, Hajmási Cs., Dávid, Horváth J., Déri E., Czigény, Kiss, Hervai (Hajmási N.), Nátrán (Déri M.), Horváth A.

Gólszerzők: Potyi (2), Horváth, Marczin, ill. Nátrán, Déri E.

Kiállítva: Lovkó (87')

Fordulatos mérkőzésen győzött a Nagykanizsa.

További eredmények:

Borsfa SE - Z.NET-Mikronet Becsehely 2-2 (0-2), Felsőrajk SE - Molnári SE 6-3 (5-1), Sportklub Gutorfölde - Söjtör DFSE 0-0, Zalakomár Egyetértés SE - Letenye SE 0-0, Páka SE - Galambok SC 4-1 (0-0)

A bajnokság állása

1.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!