Foci

2011.04.18. 15:10

Megye II.: Továbbra is élen a Rédics és a Vonyarcvashegy

Délen továbbra is vezet a Rédics, ám most a Kiskanizsa lépett elő elsőszámú üldözővé. Fordulatos és gólzáporos meccsen nyert a Nagykanizsa-Bagola VSE Felsőrajkon. Északon csak a nevében volt rangadó a Sármellék-Zalaszentiván, mindkét csapat gyenge napot fogott ki a gólnélküli döntetlennel záruló derbin. Az alsóházban fontos meccset nyert az Alsópáhok, a Vasboldogasszony viszont továbbra is szenved. Eredmények. Továbbra is várjuk olvasóink tudósításait, fotóit, videóit!

Urbanics Pál

Angol Foci Suli Páterdomb – Csács-Nemesapáti SE 2-3 (1-2)

Zalaegerszeg, Jv: Nagy Tímea (Czifra Z., Csondor A.)

Angol Foci Suli Páterdomb: Bucsics - Gyenese, Csikós, Németh, Farkas R., Révész (Turi), Bita, Kaj, Farkas T. (Marton), Milics, Gyenese. Edző: Pergel Attila.

Csács-Nemesapáti SE: dr. Sinkó - Nemes M., Soós B., Fajt, Zsédely (Ocskó), Kovács, Bálint, Balázsi, Schroll D., Tóth K.R., Csiszár Á. Edző: Schroll Jenő.

Jó iramú, fordulatokban gazdag mérkőzésen egy percig sem volt kétséges, hogy a vendégek nyerik ezt a találkozót. Az apátiak zárt védekezésének és gyors kontráinak nem igen találták meg az ellenszerét a vendéglátó csapat játékosai. Így a fehér mezben futballozó vendégek megérdemelten gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

Gólszerzők: Bita (2), illetve Tóth K.R. (2), Schroll D.

Jók: Németh, Bita, Kaj illetve a vendégek teljes csapata

Ifi: Angol Foci Suli Páterdomb - Csács-Nemesapáti SE 6-0

Tudósított: Horváth László

Vasboldogasszony LSC - Olajmunkás SE 3:6 (1:2)

Vasboldogasszony, 50 néző. Jv.: Kustán Csaba (Kupó Roland, Kósa László)

Vasboldogasszony: Gál János - Karcsics Dávid, Zámbó Péter, Nádasi Péter, Karcsics Ádám (Molnár Norbert), Horváth Zoltán, Farkas Gergő (Tarsoly Péter), Rédei Róbert, Gerencsér József (Jordán Kornél), Dalla József, Bertók József. Edző: Konrád Péter.

Gellénháza: Tóth Bence - Szabó Zsolt, Bakos Csongor, Bakos Dávid, Gulyás Bálint (Déri Attila), Borbély Balázs (Vincze Gábor), Szegleti Szabolcs, Miklós István, Varga Zoltán, Nagy Attila, Katona Tamás. Edző: Bita Gyula.

Gólszerzők: Bertók József, Dalla József, Jordán Kornél Borbély Balázs (3), Varga Zoltán (2), Szegleti Szabolcs

Újabb súlyos vereséget szenvedett a vasboldogasszonyi csapat annak ellenére, hogy ezen a mérkőzésen helyenként kifejezetten jól futballozott

Kezdő sípszó és vendég gól Hazai szempontból rettenetesen, vendég szempontból álomszerűen kezdődött a mérkőzés. Félő volt, hogy a hazaiak - az elmúlt fordulókban tapasztaltak alapján - a gyorsan bekapott gól után nem tudnak visszajönni a mérkőzésben, sőt Azonban a hazai csapat az első játékrészben rácáfolt erre, Dalla József irányításával kifejezetten jó futballt mutatott be, több ígéretes akciót alakítottak ki, végre küzdöttek a hazai játékosok egytől egyig. A rutinos vendégek viszont a 35. percben a hazai védelem megingását azonnal kihasználták, így 2 gólra növelték az előnyüket. A 41. percben sikerült a hazaiaknak szépíteni, így egy gólos vendégelőnnyel vonultak a mérkőző felek pihenőre.

A második játékrész hazai szempontból kezdődött parádésan, hiszen a 47. percben szerzett találattal sikerült egyenlíteni. Tovább támadott a hazai csapat, de a „csoda” csak pár percig tartott, aztán a gellénházi kiváló támadósor a hazai védők minden egyes hibáját könyörtelenül kihasználták, így 40 perc alatt újabb 4 góllal terhelték meg a hazai kaput. A hazaiak a második félidőben is több komoly helyzetet alakítottak ki, de még a szerencse is elpártolt tőlük a mérkőzés hosszabbításában ugyan szerzett még egy szép találatot a hazai csapat, de talán ennek már senki nem tudott örülni

A képzeletbeli eredményjelzőre pillantva pár másodpercre melegség töltötte el az embert 3:6 1953. november 25.-én több millió magyar öröme, büszkesége aztán a rideg valóság 2011. április 17.-én több vasboldogasszonyi ember mérge persze sok gellénházi ember öröme. Pedig ezen a mérkőzésen végre egészen jól játszott a hazai csapat, küzdöttek, „hajtottak” és helyenként taktikusan futballoztak. Azonban 6 bekapott gólra nem lehet mentség, még akkor sem, ha az ellenfél, a Gellénháza egy kiválóan felkészített, jó játékerőből álló, akár a bajnoki címre is esélyes csapat.

Jó játék ide vagy oda, a végeredmény egyértelmű. Borbély Balázs és Varga Zoltán vezényletével megérdemelt vendég siker - kiváló játékvezetés mellett.

Ifjúsági mérkőzés: Vasboldogasszony - Gellénháza 2:0

Tudósított: Konrád Péter

Sármellék FC - Zalaszentiván SE 0-0

Sármellék, 60 néző. Jv.: Vass Zsolt

Sármellék: Hajba, Magas, Antal, Nagy, Bojt, Zanati (Hunyadi), Kósa, Bonyai, Monzinger (Ács), Balogh (Kiss), Horváth. Edző: Hajba Géza

Zalaszentiván: Kerekes, Udvardi, Büki (Németh), Józsa, Szilasi, Csiszár, kecskés Tóth (Fábián), Dömötör (László), Falati (Horváth), Orosz. Edző: Simon Károly

Szombaton a második helyen álló Zalaszentiván látogatott a tavasszal bukdácsoló Sármellék otthonába. Mindkét fél nagyon zártan játszott az első félidőben, ehhez ráadásul rendkívül rossz forma is társult, így az első félidő a nézhetetlenség határát súrolta. Sajnos a második félidő sem hozott nagy változást a csapatok játékában, mindkét gárda szenvedett, de igazi helyzetet csak a Zalaszentiván tudott kialakítani, ám a kapu torkából sem tudtak betalálni... Végül igazságos döntetlen született, ám a mutatott játékkal egyik csapat sem büszkélkedhet. Vass Zsolt játékvezetőnek sikerült alulmúlnia a játékosok teljesítményét is, ritmustalanul, rosszul vezette a találkozót: több szabálytalanságot nem vett észre, ráadásul asszisztenseire sem figyelt. A mérkőzés videóösszefoglalója hamarosan honlapunkon!

Vonyarcvashegy SE - Türje SE 3-0 (1-0)

Vonyarcvashegy. Jv.: Hegedús Árpád

Vonyarcvashegy: Nagy, Páncsics, Molnár, Gelencsér, Pintér (Hudop), Zsohár (Lajtai), Balogh (Kovács), Gáti, Mátó, Szalma, Barcza (Kenesei). Edző: Lajtai Roland

Türje: Tóth, Sági, Márkus, Nagy, Pál, Koczka, Kovács, Vajda (Balázs), Tamás, Varga (Borbás), Gángó (Pálya). Edző: Guitprecht László

Gólszerzők: Zsohár, Mátó (2)

A Türje nagyot küzdött, de a mérkőzésen kijött a hazaiak nagyobb tudása. A Vonyarc továbbra is öt ponttal vezeti a bajnokságot!

További eredmények:

Várvölgy SE - Kinizsi Sportegyesület 4-1 (0-1), Kertvárosi LSC-Ságod - Police Ola LSK 1-1 (0-0), Primagép-Zalaszentmihály - Zalaapáti SE 4-2 (1-0), LE Alsópáhok - Becsvölgye SE 2-1 (2-1)

A bajnokság állása

1.

 

OLDALTÖRÉS: Déli-csoport

Rédics KSE - Páka SE 5-1 (2-0)

Rédics KSE - Páka SE 5-1 (2-0)

Rédics KSE - Páka SE 5-1 (2-0)

Rédics Jv.: Kovács I. Péter

Rédics: Kerese, Gaál, Boronyák, Rostási, Vitéz, Kiss, Szabó, Horváth, Lenner (Pongrácz), Kiss, Szüts. Edző: Fekete József.

Páka: Bedő, Németh (Vajmi), Balazsic, Dömény, Horváth, Bek (Fülöp), Pordán, Benke, Németh, Bakon, Cselényi (Takács). Edző: Györe László.

Gólszerzők: Szabó, Kiss (2), Boronyák, Rostási, ill. Bakon

A rédicsiek múlt heti gyengébb játéka már a múlt homályába vész, hiszen ezúttal a Páka nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni.

Kiskanizsai Sáskák SE - Söjtör DFSE 3-1 (1-0)

Nagykanizsa Jv.: Vincze Gábor

Kiskanizsa: Borsos, Csordás, Gyulai, Szántó, Kálovics, Visnovics, Anger, Tóth, Rajnai, Földesi, Horváth. Edző: Ifjovics Ferenc

Söjtör: Fülöp, Paucsa, Szabó, Mészáros, Varga, Bakonyi N., Fullér, Baksa Balázs, Bakonyi Zs., Beke, Baksa Bence. Edző: Szilvás Szabocs

Gólszerzők: Földesi (2), Tóth, ill. Baksa Bence

A hazaiak jobb helyzetkihasználással akár nagyobb arányban is nyerhettek volna. A Kiskanizsa győzelmével feljött a második helyre.

Galambok SC - Szepetnek SE 3-1 (1-1)

Galambok Jv.: Rákos Zoltán

Galambok: Gyulai, Lukácsi, Baranyai R., Török, Schmidt, Babai, Baranyai D., Kovács, Tolnai, Beke (Szűcs), Horváth (Mikó). Edző: Szólák László

Szepetnek: Magyar, Lenner, Szalai, Vörös, Kalinics, Balázs, Kovács, Budai, Nagy, Iványi, Takács B. Edző: Iványi Lajos

Gólszerző: Babai, Baranyai D., Kovács, ill. Balázs

A Galambok második félideji játéka három pontot ért a rangadón.

Letenye SE - Sportklub Gutorfölde 1-1 (0-0)

Letenye Jv.: Beke Zoltán

Letenye: Fehér, Takács, Tóth (Horváth Á.), Sánta, Horváth M., Mikó (Bakonyi), Adorján, Öri (Stropka), Soós, Balassa, Rodek. Edző: Takács Árpád

Gutorfölde: Lendvai T., Lecsek, Lendvai G., Németh B. (Domján), Windich, Szabó, Varga, Németh A. (Bek), Madarász (Csahók), Horváth, Balogh. Edző: Varga Róbert

Gólszerzők: Adorján, ill. Varga

A második félidő eleji gyors gólváltás után már nem tudtak betalálni a csapatok. A hazaiak egy cseppnyivel közelebb álltak a győzelemhez.

További eredmények:

Molnári SE - Borsfa SE 0-0, Zalakomár Egyetértés SE - Zalaszentbalázs SE 3-1 (2-0), Hahót SE - Znet-Mikronet Becsehely 1-2 (0-0), Felsőrajk SE - Nagykanizsa-Bagola VSE 3-4 (1-2)

A bajnokság állása

1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!