Foci

2010.11.05. 17:10

Egervárra látogat a Karos

Vasárnap 13.30-tól rendezik a megyei bajnokság 13. fordulójának összes mérkőzését. Érdekesnek ígérkezik az ötödik Egervár csatája a listavezető Zalakarossal, de jó meccsre számíthatunk a Zalaszentgrót-Andráshida összecsapáson és a Lenti-Tormafölde szomszédvári rangadón is. Sorra vettük a meccseket.

Urbanics Pál

A Semjénháza (9.) - Pacsa (10.) mérkőzésen tabellaszomszédok találkoznak, igaz, mindkét csapat más-más előjelekkel készül a meccsre. A vendégek az előző fordulóban magabiztos játékkal - bár csak egy góllal - győzték le Pókaszepetket, míg a Senjénháza sima hármast kapott a Tungsramtól. A hazaiak továbbra is kóros gólínségben szenvednek, tíz lejátszott meccsükön mindössze 14 alkalommal találtak be az ellen kapujába. Hiába, a tavalyi bajnokcsapat elöl nagyon sokat gyengült a mindig gólerős Lukács István távozásával.

Érdekesnek ígérkezik a Pókaszepetk (11.) - Teskánd (2.) meccs is, amely remélhetőleg nem hoz a tavalyi mérkőzéshez hasonló indulatokat. Mindenesetre a Teskándi csapat a favorit, és Kovács Imre edző elmondása alapján azokat a játékosait, akik tavaly pályára léptek az említett botrányos pókaszepetki meccsen, nem is nagyon kell motiválni - fűti őket a visszavágás vágya.

Az Egervár (5.) - Zalakaros (1.) mérkőzés igazi csemegének ígérkezik, mi is kíváncsian várjuk, hogy Harcz Lajos mester tanítványai hogyan tudnak alkalmazkodni a kicsi egervári pályához, illetve a Csányi Imre csapatától immár elvárható hatalmas nyomáshoz. Egy biztos: igazi háromesélyes meccs lesz.

Tótszentmárton (13.) - Gelse (14.) mérkőzés mindkét csapat számára nagyon fontos, hiszen amelyik csapat nyer, távolabb kerül a kiesőzónától. Figyelembe véve, hogy a hazai gárda milyen jól kezdte a bajnokságot, sokak számára meglepetés, hogy miért alakulnak az utóbbi időben ilyen rosszul az eredményeik. Az előző fordulóban a Zalakaros ütötte ki őket, most azonban a Gelse ellen reális esély van a javításra. Az ellen a Gelse ellen, amely az előző fordulóban nem érdemelt vereséget a Zalalövővel szemben, de a futball már csak ilyen...

Igazi kiesési rangadó lehet a Zalalövő (15.) - Miklósfa (16.) derbi. Ahogy korábban említettük, a lövőiek szerencsés győzelmet könyvelhettek el Gelsén, ezzel el is mozdultak a sereghajtó-helyről, és átadták vasárnapi vendégüknek, a Miklósfának. Kiss István csapata persze nem kér ebből a fajta "jóból", és mindent meg fog tenni, hogy vasárnap - úgy fél négy felé - már újra a hazaiaké legyen e "kitüntető" jelző. Mindenesetre a vendégcsapat 5 játékosát nélkülözni kénytelen a rangadón, színes kártyáik száma miatt.

A Lenti (4.) - Tormafölde (7.) szomszédvári rangadón hajszálnyival (a hazai pálya nem kicsi előnye...) esélyesebb a hazai csapat. A remek erőkből álló Lenti dolgát azonban igencsak megnehezítheti a Tormafölde, amely egy hét leforgása alatt kétszer is győzött, előbb a Csesztreget, majd pedig a Zalaszentgrótot verték 3-0-ra. Ezek után kijelenthető: Hermán István gárdája önbizalommal telve látogathat Lentibe.

Nem lesz sétagalopp a Csesztreg (6.) - Tungsram (12.) meccs sem, hiszen a vendégcsapat az előző fordulóban végre tudásához méltóan futballozott, és verte meg három góllal a tavalyi bajnok Semjénházát. Az alakuló csesztregi csapat egyelőre elég hektikusan szerepel, de semmiképpen nem lesz könnyű dolga az egerszegieknek, ha pontot (pontokat?) akarnak szerezni. Meglátjuk.

A Zalaszentgrót (3.) - Andráshida (8.) találkozó mindkét csapatnál vízválasztó lehet, hiszen a hazaiaknak nemigen férhet bele újabb vereség, ha továbbra is a közvetlen élmezőnyben szeretnének szerepelni. Mint ismert, Fejérvári Ferenc csapata múlt héten kikapott Teskándon, majd a bepótolt - hétközi - mérkőzésen is kapitulált Tormaföldén. A vendégcsapat nem várt pofonba futott bele az Egervárral szemben, ezúttal Zalaszentgróton kell kiküszöbölniük a csorbát - még ha ez elég nehéz feladatnak ígérkezik is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!