Foci

2010.07.01. 05:29

Tiranában a ZTE FC: a csütörtöki EL-meccs időpontjában edzettek szerdán

Tirana - Tudósítónk helyszíni jelentéséből kiderült, hogy szerdán megérkezett az albán fővárosba a ZTE FC labdarúgó együttese, amely csütörtökön 17.30-as kezdettel Európa Liga-találkozón lép pályára az FK Tirana ellen.

Kerkai Attila


A ZTE FC másfél órás repülőutat követően landolt Tiranában, s azt kapta amire számított: nagy volt a meleg és magas a páratartalom.

Tiranába bevánszorogni viszont nem volt egyszerű, mert úgy tűnt, aki csak él és mozog autóval közlekedik, úgyhogy csaknem megint másfél órába telt, mire a csapat elfoglalhatta a lakhelyét a Hotel International Tiranában. Tegyük hozzá, az albán főváros egyik legelegánsabb szállodájáról van szó, hiszen az KF Tirana is az egyik legnépszerűbb albán klub, bár akadnak az utóbbi időben gondjai. Az elmúlt hetekben például meg-gyengült, egyik legveszélyesebb játékosa, Gjorgj Muzaka is távozott, s például arról is beszélt a ZTE FC egyik legrutinosabb játékosa, a szlovén Matej Miljatovic még az ebédhez készülődve, hogy ezért is lesz nagyon kemény a csütörtöki találkozó.

- Többen távoztak a Tiranától, ami egyben veszélyes is lehet - érvelt a keménykötésű védő, Miljatovic. - Nem tudni ugyanis, hogy milyen játékosok helyettesítik a távozókat, és biztos vagyok benne, hogy iszonyúan kemény mérkőzés vár ránk.


Megkérdeztük a védőtől: szerinte sikerült-e felkészülniük a csütörtöki találkozóra, hiszen csupán két hete edz együtt újra a társaság.

- Ez igaz, viszont a pihenő sem volt hosszú, úgyhogy ezen nem múlhat semmi - válaszolta a felvetésre. - A lényeg, hogy gólt szerezzünk és lehetőleg persze ne zördüljön meg a hálónk, ez lenne a legideálisabb. Azt gondolom, hogy ötven százalék az esélye mindkét csapatnak arra, hogy továbbjusson ebből a párharcból.

A délutáni csendes pihenőt követően a csütörtöki találkozó időpontjában edzett a társaság a tiranai központi stadionban.

Kissé csúszott a ZTE FC esti edzése, úgyhogy Csank János nem is vezényelt túlzottan hosszú tréninget, viszont alaposan mozgatta a társaságot.

Az mindenesetre kiderült, hogy viszonylag jó talajú pályán játszhat a két csapat, feltéve persze, ha nem lesz kiadós eső, vagy zápor a kezdésig. A játéktér gyepszőnyege ideálisnak, vagy legalábbis jónak mondható. A játékosok nagy kedvvel végezték a szakmai vezetés által dirigált gyakorlatokat.

A megbetegett Balázs Zsolt kiesésével persze a támadószekció gyengült, hiszen eggyel kevesebb góligérő emberrel számolhat ma este Csank János vezetőedző. Az szinte biztos, hogy nem esik neki ellenfelének a ZTE FC, persze a gyakorlásból az is kiolvasható volt, hogy nem feledkezik el a támadásokról sem.

A két csapat várható összeállítása

KF Tirana: Lika - Lila, Pashaj, Osmani, Sina - Ahmataj, Lilaj, Hajdari, Karabeci - Pejic, Plaku.

ZTE FC: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Panikvar - Szalai, Kamber, Máté, Illés Gy. - Pavicevic, Rajcomar.



SZEGÉNY, DE GYORSAN FEJLŐDIK

Albániáról számos sztereotípia él, s valóban Európa egyik legszegényebb állama, viszont fejlődik. Mindenütt építkezések zajlanak, s bár láttunk üvegpalotákat is, azért a régi, lerobbant épületek is megtalálhatóak. Az utakon viszont óriási a zsúfoltság, a lehető legváltozatosabb a gépjárműpark. A találkozót illetően egy dolog aggasztott bennünket szerda este, meglehetősen sötét felhők gomolyogtak a város felett. Remélhetőleg az időjárással nem kell megküzdeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!