Foci

2010.06.17. 05:20

Már készülnek az új szezonra a ZTE FC NB I-es futballistái

Szerdán délelőtt megkezdte a felkészülést az új bajnoki szezonra a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata. A zalaiak azért voltak olyan gyorsak, mert július elején már Európa Liga selejtező mérkőzést játszanak.

Bóbics László


Szerda délelőtt szép csendben gyülekeztek a játékosok a ZTE-stadionban. Azt előre lehetett tudni, hogy a lett csatár, Artjoms Rudnevs nem leszott köztük, mert a válogatott meccs miatt kapott még néhány nap pihenőt. Hétfőn jön Egerszegre, majd Lengyelországba utazik orvosi vizsgálatra - nem próbajátékra - a Lech Poznan együtteséhez. Ezenkívül több érdeklődő is van a gólérzékeny támadó iránt.A csapat másik gólgyárosa, Darko Pavicsevics is hiányzott. A felesége szerdán kórházban volt vizsgálaton, ezért a magas termetű támadó később érkezik meg Egerszegre.

Kocsárdi Gergelynek és Marian Slukának lejárt a szerződése a Zeténél, velük megkezdte a tárgyalást a vezetés.

A fiatalítás jegyében több tehetséges játékos került házon belül az NB I-es gárdához. Az első csapattal készül majd a tavasszal az NB II-es gárdában szerepelt Vittman Ádám, Turcsik Tamás és Kocsis Adrián is.

Egy-két új arc is feltűnt, a kapus Tarczy Pál (BKV Előre) mellett egy légiós is próbajátékon van a zalaiaknál. Többet erről a vezetők egyelőre nem akarnak mondani, majd ha elnyerik a tetszésüket a labdarúgók, úgyis beszámolnak az esetleges szerződtetésükről.

Csank János vezetőedző a tőle megszokott megfontoltsággal a következőket mondta:

- A ráhangolódás és a fokozatosság elvét szeretnénk most is betartani. Rövid volt a szünet, így viszonylag jó állapotban maradt a gárda. A kupaszereplés miatt előbb kezdtünk, másabb lesz a program, mint ha csak a bajnokságra koncentrálnánk. Nem egyszerű a feladat, de így is fel tudunk készülni. A sok eső miatt az első edzést a stadion mögötti pályán tartottuk. A játék mellett természetesen a fizikai erősítésen is fontos hangsúly lesz. Az XXL-ben is akarunk majd tréningezni. Az elmúlt időszakban a kehidakustányi fürdő a csapatnak nagyon bejött, nagyszerűen sikerültek a felfrissülések, ezzel a lehetőséggel szeretnénk élni majd a felkészülés és a bajnoki menetelés alatt is.


HÉTFŐN LESZ AZ ELSŐ EDZŐMECCS
Németh Ottó technikai vezető elmondta, hogy a gárda csütörtökön és pénteken is már kétszer tréningezik. Közben az Arany Bárányban lesz közös ebéd a gárdának. A kék-fehérek az első előkészületi találkozójukat hétfőn Bükön játsszák 17.30-tól. Az ellenfél az orosz első ligában az élcsoportban végzett Samara együttese lesz. Jövő péntekre még keresnek edzőpartnert. Az Európa Ligára a játékosok névsorát június 18-ig le kell adni az MLSZ-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!