Foci

2010.05.11. 09:50

Kihirdette a nyári VB-re bő keretét az Európa-bajnok spanyol válogatott

A spanyol szövetségi kapitány Vicente del Bosque tegnap közzétette az Európa-bajnok gárda bő 30-as keretét a nyári világbajnokságra, adta hírül a goal.com.

zaol.hu

A bő keret tagja a Barcelona portása Victor Valdes és az Atletico Madrid fiatal kapustehetsége David De Gea. Del Bosque elsőszámú kapusa természetesen a madridi Iker Casillas, akinek tehermentesítője a liverpooli Pepe Reina. Valdesnek, De Geának és a Villarreal hálóőrének Diego Lopeznek a hármadik számú kapus pozíciójáért kell megküzdeni.

Meghívót kapott a Barcelona fiatal csatárcsillaga Pedro, az Osasuna (Vadócz Krisztián csapata) védője Cesar Azpilicueta és az Athletic Bilbao sokra tartott középpályása Javi Martinez. Ők még nem léptek pályára a spanyol nemzeti tizenegyben.

Elöl Dani Güiza (Fenerbahce) és Alvaro Negrado (Sevilla) kapott újra meghívót, de ők nem valószínű, hogy elutaznak Dél-Afrikába, hiszen a Bilbao centere Fernando Llorente és az előbb említett Pedro lehet a befutó a biztos David Villa, Fernando Torres csatárduó mögött.

Érdekesség, hogy a bő keretben csak három játékos idegenlégiós, a többiek a spanyol bajnokságban játszanak.

A spanyol válogatott végső, 23-as keretét május 19-én hozzák nyilvánosságra. Az ibériaiak a H-csoportban küzdenek meg a továbbjutásért Chilével, Hondurasszal és Svájccal.

A bő keret: 

Kapusok: Iker Casillas, David De Gea, Diego Lopez, Pepe Reina, Víctor Valdes; védők: Raul Albiol, Alvaro Arbeloa, Cesar Azpilicueta, Joan Capdevila, Carlos Marchena, Gerard Pique, Carles Puyol, Sergio Ramos; középpályások: Xabi Alonso, Sergio Busquets, Cesc Fabregas, Andres Iniesta, Javi Martinez, Marcos Senna, David Silva, Xavi, Santi Cazorla, Jesus Navas, Juan Mata; csatárok: Pedro, Daniel Guiza, Fernando Llorente, Alvaro Negredo, Fernando Torres, David Villa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!